Circulă zilnic pe un drum cu mocirlă. Primar: Nici balastare nu putem face!

Viaţă grea pentru câteva zeci de familii din comuna gorjeană Văgiuleşti care sunt nevoite să circule zilnic pe un drum de pământ plin de gropi şi mocirlă. Localnicii din satul Valea Motrului spun că nu mai pot trăi în astfel de condiţii şi se tem că vor rămâne izolaţi. Autorităţile locale le înţeleg supărarea, dar ridică din umeri. Nu au bani nici măcar pentru pietruirea drumului!

Circa 40 de familii locuiesc în satul Valea Motrului. Dacă vara drumul este cât de cât circulabil, când vine iarna, acesta devine impracticabil. Oamenii se tem că vor rămâne izolaţi. „Este inaccesibil pentru a fi circulat de familiile care în această iarnă vor fi izolate de restul lumii. Copiii mai ies cum mai ies la microbuze pentru a merge la şcoală, dar ce fac bătrânii care au nevoie de o salvare?”, se plânge Liliana Mărunţelu, localnică.

„Nici balastare nu putem face”

Autorităţile locale cunosc această problemă, însă spun că nu o pot rezolva. Cel puţin nu anul acesta. Au încercat să obţină finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), derulat de Ministerul Dezvoltării, însă proiectul nu a fost aprobat. „Nu dispunem de resurse financiare. Drumul este prevăzut pentru modernizare. L-am avut depus pe PNDL II, dar n-a fost aprobat, doar pentru extindere de apă pe Valea Motrului. La capitolul drumuri stăm foarte prost cu partea financiară. Anul acesta nu am făcut nicio intervenţie acolo. Nici balastare nu putem face. Am facturi neplătite la gunoi, curent. Mi-aş dori să fac o balastare cât de mică acolo, 5-6 maşini de piatră ar fi necesare, dar chiar nu am nicio variantă”, a explicat Constantin Pîrjol, primarul comunei Văgiuleşti.

Primarul spune că cetăţenii i-au sugerat să pună piatră din albia râului Motru pe acest drum. Nu poate recurge la această soluţie. „Nu este legal, nu pot să mă bag în lucruri de genul acesta pentru că nu mi se aprobă aşa ceva. Fără aprobare nu mă bag. În al doilea rând, materialul care este în zona râului este foarte mărunt. La primele ploi se spală tot”, a mai spus primarul din Văgiuleşti.

BANI

În aceste condiţii, autorităţile spun că vor depune proiectul pentru refinanţare şi speră să obţină bani anul viitor. Pe această şosea a avut loc şi o alunecare de teren la începutul anului 2015. Autorităţile au solicitat sprijin financiar de la stat, pe situaţii de urgenţă, însă nu l-au primit până acum.

Vizualizări: 2,438

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: