Continuă căsătoriile la Poarta Sărutului, de Revelion

Căsătoriile în noaptea de Revelion, la Poarta Sărutului, vor continua şi în acest an. Deja s-au interesat mai mulţi tineri din ţară de condiţii şi perioada de înscriere. Anul trecut, 18 cupluri au fost cununate lângă capodopera lui Constantin Brâncuşi.

Primarul Marcel Romanescu va continua tradiţia stabilită de fostul edil Florin Cârciumaru. Şi în acest an vor fi oficiate căsătorii lângă Poarta Sărutului. Înscrierile vor începe din 20 decembrie. „Sunt doar solicitări telefonice. Cei care au sunat se vor şi înscrie. Sunt opt cupluri. Sperăm să fie cât mai multe. Nu am emoţii, pentru că nu mă căsătoresc eu. Din calitatea de primar, o fac cu mare drag şi m-aş bucura să fie cât mai multe cupluri care să vină. În felul acesta, m-aş bucura să putem promova operele brâncuşiene ţinând cont că le vom organiza tot acolo unde au avut loc şi până acum. Sigur că eu voi oficia. Nu mai sunt de mult cu familia permanent. Nu e nicio problemă. Voi oficia cu drag aceste căsătorii. Cu zece zile înainte de organizarea evenimentului pot să depună solicitări la Direcţia de Evidenţă a Populaţiei”, a explicat primarul Marcel Romanescu.

Există însă şi voci care susţin că oficierea căsătoriilor lângă Poarta Sărutului nu sunt deloc de bun augur. Şi asta pentru că opera nu este altceva decât un monument funerar. În repetate rânduri, specialiştii de la Institutul Cultural Român au sfătuit autorităţile locale de la Târgu Jiu să nu mai continue seria acestor evenimente. De altfel, Ansamblul Monumental de la Târgu Jiu este un omagiu adus celor care au căzut la datorie în Primul Război Mondial, iar Poarta reprezintă trecerea către o altă viaţă.

Masă festivă pentru nevoiaşi

Tradiţia va continua şi cu Revelionul Solidarităţii. Concret, este vorba despre o masă festivă la care vor participa persoane fără adăpost ori din alte categorii defavorizate. „O să avem discuţii pentru organizarea acestui Revelion. Poate nu la aceeaşi dimensiune care era în anii trecuţi, dar vom încerca să-l organizăm şi în acest an”, a conchis Romanescu.

Vizualizări: 703

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: