Cireșele amare, super-fructele verii. Cum prepari cea mai bună dulceaţă!

Cireșele amare sunt apreciate nu doar pentru gustul lor, ci și pentru conținutul ridicat de vitamine și minerale pe care îl conțin.

Considerate super-fructe, pentru că au foarte mulți nutrienți, cireșele conțin peste 70% apa (la fel că organismul uman), numărându-se printre fructele cu nivelul cel mai ridicat de antioxidanți. Fie că le consumăm proaspete, sub formă de sirop sau de dulceață, acestea sunt adevărate medicamente pentru organismul uman. Cireșele amare sunt un excelent remediu pentru tratarea durerilor musculare, a îmbătrânirii premature, a afecțiunilor inflamatorii, a bolilor hepatice, a tumorilor maligne sau benigne.

Pentru efectele lor terapeutice, cireșele amare sunt folosite cel mai des contra unor boli degenerative, contra bolilor cardiace sau vasculare, ori contra unor forme de cancer. Cireșele amare reduc riscul de cancer de colon și a celui gastric. Sunt indicate în bolile reumatice, ateroscleroză, hipertensiune arterială, constipație.  

O reţetă simplă şi delicioasă

Reţeta nu e deloc complicată. E nevoie de 500 de grame de zahăr la un kilogram de cireşe amare. Fructele se spăla bine, se scot sâmburii şi se pun la foc mic într-o oală. Se lasă să fiarbă în suc propriu şi se amestecă din când în când. Când zeama începe să scadă, se adaugă zahărul. Se fierbe până scade și sucul se transformă în sirop. Dulceața va fi turnată în borcane sterilizate. Legaţi sau capsaţi şi puneţi dulceaţa la păstrare, în cămară. Se serveşte simplă, cu clătite sau alt desert.

Vizualizări: 2,835

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: