Cîțu și Vîlceanu, aproape singuri în ziua demisiei

Florin Cîțu a demisionat sâmbătă de la șefia PNL, avându-i alături doar pe Dan Vîlceanu - demisionar și el și Theodor Stolojan.

Liderii PNL nici măcar nu au vrut să le asigure o retragere decentă celor doi. "Rolul întâlnirii era o discuție față în față cu colegii cu care am pornit la drum pentru a da un suflu nou PNL. Era o șansă să le mulțumesc că am lucrat împreună și că au fost și momente bune și mai puțin bune”, a spus Cîțu.

“Poate le-a lipsit colegilor mei curajul", a concluzionat Cîțu, care speră să rămână măcar președinte al Senatului.

Artizanii debarcării lui Cîțu sunt Iulian Dumitrescu, Lucian Bode și Rareș Bogdan, adică exact susținătorii lui Cîțu pentru preluarea șefiei PNL. Pentru duminică a fost convocat Consiliul Național, forul care poate declanșa un congres extraordinar al PNL, potrivit Statutului partidului.

actualizare: Și Vîlceanu a demisionat, așa cum anunțase încă de vineri. "Așa cum am anunțat ieri, mi-am înaintat demisia din funcția de secretar general. Săptămâna viitoare când voi avea ocazia să vorbesc cu domnul Ciucă aș vrea să-mi înaintez demisia și din funcția de ministru. Am plecat într-o echipa care se baza și pe încredere, sunt convins că la momentul această nu mai putem vorbi de încredere și coeziune la nivel de echipa guvernamentală.

Am luat act de toate documentele care au fost trimiste, atât președintele partidului cât și eu ne-am prezentat demisia, era un lucru firesc, normal", a declarat Vîlceanu, sâmbătă.

Vizualizări: 3,253

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: