Romanescu, primul liberal gorjean care se dezice de Cîțu

Sunt tensiuni mari în Partidul Național Liberal și asta după ce președintele Florin Cîțu se vrea a fi înlăturat de la conducerea formațiunii politice, demisia fiind cerută de circa 40 de lideri din țară. Lui Cîțu i se impută lipsa de comunicare cu liderii județeni, dar și cu primarii partidului. Primarul liberal din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, spune că partidul ar trebui să fie condus de Nicolae Ciucă. Edilul a mai declarat faptul că partidul nu poate fi puternic, atunci când liderul este la jumătatea  procentajului PNL în sondajele de opinie.

”PNL-ul poate avea soarta Partidului Național Țărănesc Creștin și Democrat în condițiile în care nu se ia o hotărâre în acest an. Eu mă bucur că o parte dintre colegii mei au avut curajul și au luat inițiativa unei hotărâri privind posibila demitere sau demisie a lui Florin Câțu.  Nu poți să ai un partid foarte puternic, în condițiile în care liderul este la sub jumătate din susținerea pe care o are formațiunea politică. Viața politică ne-a demonstrat că, atunci când liderul nu mai beneficiază de suportul cetățenilor și simpatizanților PNL, nici partidul nu poate fi foarte puternic. Sper ca PNL să se rebranduiască într-o perioadă imediat următoare, nu mai avem așa mult timp până în 2024”, a spus Marcel Romanescu.

Romanescu mai declară faptul că Florin Cîțu nu prea are treabă cu politica. ”Florin Cîțu poate fi și cred că a fost un foarte bun specialist, cred. Nu am discutat cu dânsul strict pe probleme economice, dar ca lider politic, după părerea mea, nu are nicio treabă cu politica. Poate fi un bun finanțist, dar lider nu a fost și nu va fi niciodată. Ca și mine, în PNL sunt oameni cu ștate vechi, oameni care au câștigat competiții electorale și sunt sigur că mulți nu-și doresc să devină sinucigași politic. Toți ne dorim atunci când facem parte dintr-o formațiune politică să ne ofere anumite avantaje de natură politică, dar să  nu fie un bolovan legat de gâtul nostru în viitoarele competiții electorale”, a mai declarat Romanescu.

De asemenea, edilul liberal mai consideră faptul că Nicolae Ciucă ar fi potrivit pentru preluarea șefiei partidului. ”Chiar dacă este la început, domnul Ciucă poate avea o evoluție, mai ales că trecem prin momente nu tocmai liniștite la nivel european. Cred că România are nevoie de o mână de fier. Eu pe domnul Ciucă îl văd așa cum îl vedeam pe domnul Blaga pe vremuri, un om extrem de precis și meticulos în tot ceea ce face. Mai sunt oameni cu experiență vastă. Nu poți să ai o echipă dacă nu ai în partid cei mai importanți oameni de la nivel național sau local”, a mai spus edilul.

Prefectul de Gorj, liberalul Marcel Iacobescu, comentează schimbarea lui Florin Cîțu. ”Problema nu este atât de simplă. Ca să destitui un lider, trebuie să faci un Congres, iar asta durează ceva timp. Ceea ce văd că se încearcă de anumiți lideri din țară este o forțare a demisiei. Dacă Florin Cîțu nu vrea să demisioneze, nu o va face. Este o procedură care durează ceva timp, nu poate fi făcută pe repede înainte ca un puci. Cred că s-a ajuns aici din cauza unor nemulțumiri ai unor lideri de filiale, probabil. Orice este posibil în politică”, a comentat Iacobescu.   

Vizualizări: 2,311

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: