Ciurel a rămas fără aparatul care piuie la microfoane

Poliţiştii au ridicat vineri toată aparatura de interceptare găsită în biroul fostului manager al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, de comisia mandatată să-l deschidă şi să inventarieze bunurile găsite. Oficial, IPJ Gorj a confirmat doar deschiderea unui dosar penal „in rem”, poliţiştii dorind să afle dacă deţinerea şi utilizarea unor aparate de bruiaj este legală. Fostul manager Ciurel a confirmat la un post de televiziune că avea în birou „un aparat cât pachetul de ţigări”, care „piuie dacă sunt microfoane în birou”.

Pe surse s-a aflat încă de miercuri, 3 februarie, că a fost găsit un aparat de bruiaj şi o cameră video disimulată într-un ceas, dar joi reprezentanţii companiei au fost evazivi, neputând să confirme sau să infirme informaţia, tocmai din cauza dosarului deschis de poliţie. Cu presa a vorbit Ion Ruşeţ, care a şi făcut parte din comisia care a inventariat bunurile din biroul lui Ciurel. „Nu confirm, nu infirm”, a fost poziţia companiei, exprimată de acesta. Ruşeţ a spus atunci doar că electronicele găsite au fost puse în două cutii, iar documentele şi alte obiecte în zece cutii. Oficial, predarea-primirea se va face în prezenţa lui Laurenţiu Ciurel, care momentan este în concediu. Neoficial se ştie însă că aparatura a fost deja ridicată de poliţie.

Se temea de microfoane
Chiar dacă administraţia CE Oltenia nu a recunoscut în mod oficial găsirea aparaturii de bruiaj, faptul a fost confirmat de fostul manager al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, la un post de televiziune. "Este un aparat pe care mi l-a adus odată un prieten, de sărbătorile de iarnă, despre care a spus că reacţionează dacă sunt microfoane, dacă sunt urmărit, dacă am microfoane în birou. Care e problema, până la urmă eram director la cea mai mare companie din ţară", a spus Ciurel, care crede că este victima unei răzbunări prosteşti din partea noii conduceri. Ciurel a mai spus că aparatul de bruiaj este puţin mai mare decât un parchet de ţigări şi dacă îl porneşte şi piuie înseamnă că are microfoane în birou.
SURSE
Potrivit unui mail nesemnat trimis redacţiei Pandurul, aparatul de bruiaj a fost luat de companie atunci când a cumpărat aparatele GPS pe care le-a montat pe maşini. În mail sunt specificate şi numele angajaţilor de la IT care s-ar fi ocupat de instalarea aparaturii achiziţionate de la o firmă din Timişoara. Sursa susţine şi că aparatura era folosită la înregistrarea şedinţelor Consiliului de Supraveghere.

Vizualizări: 3,315

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: