Ciurel, încă un concediu şi pleacă de pe "moşie"

Laurenţiu Ciurel şi-a mai luat un concediu de odihnă, ultimul, de data aceasta, anunţându-şi şefii de la Complexul Energetic Rovinari că va părăsi unitatea la mijlocul lunii august pentru a lucra la o firmă privată. Vestea nu i-a lăsat cu gura căscată pe cei ale căror destine moşierul le-a păstorit până anul trecut pentru că, măcar sindicaliştii, îşi amintesc doar de procesele pe care le-au avut cu administraţia după ce fostul director general a refuzat să le acorde o serie de drepturi salariale. 
 Fostul director general a venit luni la sediul complexului, după ce timp de câteva săptămâni a cerut să fie în concediu fără plată, Ciurel fiind anterior pentru diferite perioade de timp în concedii medicale sau de odihnă. Directorul general Gheorghe Daviţoiu afirmă că Ciurel l-a informat oficial că a decis să părăsească unitatea, după ce, anterior, acesta declarase în mai multe interviuri sau conferinţe de presă că nu va mai rămâne angajat al CE Rovinari. 
 Ciurel a evitat să mai treacă pe la complex după ce a fost schimbat din funcţia de director general, el preferând să organizeze diferite conferinţe de presă în perioada în care era în concediu medical sau de odihnă şi să anunţe că unitatea va fi închisă în scurt timp. Primul termen pentru închiderea CE Rovinari prognozat de Ciurel a fost luna iunie, lună care a trecut însă fără ca lucrul respectiv să se întâmple. Mai mult, unitatea a făcut rost de fonduri pentru a finanţa contractele pe care fostul director general le-a încheiat fără a le asigura şi sursă de finanţare.
 Plecarea lui Ciurel de la Rovinari se produce la mai bine de trei luni după ce ministrul economiei, Adriean Videanu, i-a transmis acestuia "să stea cuminte". Fostul director general organizase până atunci, deşi era prin concedii medicale sau de odihnă, conferinţe de presă în care deplângea situaţia complexului şi îi acuza de incompetenţă pe actualii directori. După mesajul lui Videanu, Ciurel şi-a redus apariţiile în mass-media. Ministrul i-a cerut atunci actualului director general "să facă ceea ce prevede legea" în cazul contractelor fără finanţare încheiate de Ciurel, Daviţoiu nedând semne până acum că ar fi făcut altceva decât să îi aprobe fostului moşier concediile de odihnă sau fără plată.
 Fostul director economic Mihai Constantin a revenit şi el luni la lucru, după ce a stat mai bine de o jumătate de an în concedii de odihnă sau medicale. Mihai, fost consilier judeţean al PSD, este economist în cadrul CE Rovinari. El nu a mai trecut pe la locul său de muncă în ultimele luni, sperând că se va putea pensiona anticipat, programul de prepensionare fiind însă întârziat în toate unităţile din minerit şi energie.


Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: