Unic în Gorj: Magic Gardens Glamping Resort, locul scos de sub gunoaie și transformat în rai

Un colț de rai construit pe pe malul Gilortului, care propune un alt fel de turism celor care ajung aici!. Povestea de la Magic Gardens Glamping Resort a început în urma cu trei ani, atunci când poeta cu origini în Gorj, a descoperit că un teren care aparține familiei a fost transformat într-o adevărată groapă de gunoi a orașului Târgu-Cărbunești. 

”Vinovată” pentru acest colț de rai din județul Gorj, se face o poetă din Craiova, de profesie cadru didactic cu studii în psihologie, dar care a făcut o viață întreagă jurnalism. 

Vorbim de Camelia Radulian în vârstă de 53 de ani, mamă a doi băieți, unul stabilit în Dubai și unul student la Craiova la Facultate de Litere dar și la Facultatea de Peisagistică.

”A fost o groapă de gunoi acolo și când am aflat că acel teren aparține familiei mele nu am putut sta nepăsătoare. Am decis să-l scot de sub gunoaie și să-l transform într-un colț de rai. În urmă cu trei ani, mai exact în luna octombrie, m-am apucat de treabă. Nu a fost deloc ușor pentru că pe lângă muncă, a trebuit să învăț foarte multe despre plante, flori, sol și multe le-am învățat chiar din greșeli. Am vrut să fac ceva frumos acolo și așa au luat ființă cele mai frumoase și originale grădini din țară, compusă din mini- grădini asiatice, romantice, rustice, formale și non formale, proiectul fiind gândit ca o micro-istorie a omenirii într-un singur spațiu, oferind cazare în regim de glamping, spațiu pentru rulote, self catering sau demipensiune. Nu am vrut ca terenul familie să fie batjocorit și cum îmi place mie să spun am realizat cel mai frumos poem al meu scris pe pământ”, povestește Camelia Radulian


În felul acesta, la Târgu-Cărbunești ia naștere un alt gen de turism.


”Eu am venit cu un nou concept de a face turism de week-end dar și de eveniment. Organizăm aici foarte multe seri tematice, de poezie, de socializare, de muzică folk, jazz, muzică clasică. Mergem foarte mult pe evenimente culturale și de relaxare. Lucrăm la niște căbănuțe, oferim cazare la corturi din acelea care oferă tot confortul, dar avem și spațiu suficient pentru cei care vor să vină aici cu rulota. Închiriem și pentru diferite eveniment, ședințe foto. De exemplu, o dată pe an când organizăm ”Ziua Porților Deschise”, totul este gratuit, oferim mâncare celor care ne vizitează, seara o împărțim între muzică folk și jazz și se încheie cu lăutari din zonă.”


Camelia Radulian a călătorit mult și a vizitat multe țări, însă niciunde nu s-a regăsit. A renunțat și la o viață în Dubai, iar acum se împarte între Craiova și Gorj, însă este convinsă că ultima parte a vieții o va petrece la Târgu-Cărbunești, pe malul Gilortului. ”Acum mă împart între Craiova, de care sunt încă dependentă financiar, și Târgu-Cărbunești, unde mai am foarte mult de muncă. Am și un conac în construcție pentru care mă gândesc să accesez fonduri europene. Pentru ce am realizat până acum nu am vrut bani europeni. Am realizat numai cu venituri proprii pentru că nu am vrut să fiu limitată, restricționată și constrânsă de reguli. Am călătorit foarte mult în Europa. Am locuit trei ani la Dubai, pentru că soțul meu, inginer de profesie a avut un contract acolo. Nu mă văd locuind nici la Dubai și nici în altă parte a lumii, dar a fost o experiență minunată, unde m-am maturizat, am învățat multe , în special să mă debarasez de șabloane”, a mai spus Camelia Radulian.


Magic Gardens Glamping Resort este într-o zonă cu un traseu energetic dar are și un gram de istorie. ”Măsurătorile au indicat aici un traseu energetic de o extraordinară forță, zona fiind recunoscută, în plus, pentru minunile terapeutice asupra psihicului și bolilor pulmonare.  De altfel, aici a funcționat cândva un sanatoriu de pneumoftiziologie, iar Casa Regală a României, prin Principesa Margareta, a finanțat înființarea unui Centru pentru recuperarea și reabilitarea copiilor cu deficiențe psiho-motorii. Aici este rețeta completă  de resetare a sufletului și a minții, acumulând fantasticele energii pozitive ale locului și experimentând nenumăratele propuneri de relaxare și divertisment pe care vi le punem la dispoziție, pornind de la evenimente private și corporate, până la tabere tematice pentru adulți și familii, tabere de dezvoltare personală, ateliere de creație, evenimente boeme cu muzică clasică, jazz sau folk, poezie, dans și focuri de tabără, până la zile de leneveală în natura feerică, redescoperind gustul simplității, participând la petreceri vesele cu lăutari, gătit la ceaun și atmosferă tradițională”, a mai povestit Camelia Radulian.


 

Galerie foto





Vizualizări: 27,318

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: