Ciurel înţelege greşit sentinţe judecătoreşti sau umblă cu intoxicări

Complexul Energetic Oltenia interpretează în mod eronat decizia definitivă a Curţii de Apel Craiova în procesul cu Curtea de Conturi pentru banii daţi CS Pandurii în 2011. Compania spune că a câştigat procesul, recursul Curţii fiind  nefondat. Astfel, rămâne în picioare sentinţa Tribunalului Gorj, care spune că fosta SNLO a plătit, legal, 8,8 milioane de lei la CS Pandurii. Dar directorul CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, spune că Pandurii a primit 8 milioane de lei legal, dar directorii din SNLO i-au plătit ilegal!

Curtea de Apel a dat pe 15 octombrie sentinţa finală în procesul CE Oltenia cu Curtea de Conturi. Din punctul de vedere al companiei, exprimat într-un ziar local, instanţa spune că Pandurii nu are nicio vină că a primit banii, vinovat e cel care i-a dat. Directorul CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, înţelege că nu mai poate recupera banii de la Pandurii, aşa că vrea să-i ia de la cei care au aprobat virarea banilor, adică de la Daniel Burlan şi Daniel Olaru. El spune că nu scrie nicăieri că sumele au fost plătite legal.

Interpretarea lui Ciurel stârneşte râsul pentru că instanţa a stabilit că banii au fost daţi legal şi că SNLO era obligată să vireze aceste sume, dat fiind că era membru fondator: „Conform documentelor semnate de conducerea reclamantei (n.red- CE Oltenia) aceasta în calitate de membru fondator a cluburilor sportive a virat către CS Pandurii suma de 8.000.000 de lei şi către CS Minerul Motru suma de 800.000 de lei, sume convenite de părţi pentru finanţarea activităţilor sportive. Prin urmare nu s-au achitat sume în plus aşa cum s-a menţionat prin decizia Curţii de Conturi, sumele respective erau menţionate în statutele celor două cluburi unde se arăta obligaţia membrilor fondatori la plata unei cotizaţii anuale şi că bugetul asociaţiei este constituit de cotizaţiile membrilor fondatori şi donaţilor. Reclamanta avea obligaţia să achite sumele menţionate mai sus, sumele fiind prevăzute în bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2011, aprobat prin HG 1044/2011“, se arată în sentinţa Tribunalului Gorj, care a fost păstrată şi de Curtea de Apel Craiova.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: