Ciurel, mincinos dovedit!

Laurenţiu Ciurel a minţit în scris, sub semnătură şi ştampilă, în legătură cu profitul Complexului Energetic Oltenia. Şi nu a minţit pe oricine, ci pe prefectul judeţului Gorj - Claudiu Teodorescu, pe preşedintele Consiliului Judeţean Gorj – Ion Călinoiu, pe primarul din Târgu Jiu – Florin Cârciumaru şi pe parlamentarii de Gorj, care au primit la întâlnirea cu Ciurel din 15 martie 2013 date privind situaţia financiară a CE Oltenia. Ciurel a scris acolo că societatea a încheiat anul 2012 cu un profit din exploatare de 120.745.000 de lei. Zilele trecute, Fondul Proprietatea a publicat pe site bilanţul CE Oltenia pe 2012, din care rezultă un profit din exploatare de aproape trei ori mai mic – 44.452.052 lei. Nu numai oamenii politici au fost minţiţi, ci şi jurnaliştii şi opinia publică. Pe site-ul oficial al CE Oltenia, într-un comunicat din 17 februarie 2013, CE Oltenia anunţă că a încheiat anul 2012 cu un profit net de 242 milioane lei. Din nou minciună, pentru că din bilanţul societăţii rezultă că profitul net a fost la jumătate – 118.328.802 lei. Două minciuni asumate în scris de Ciurel, pe lângă multe declaraţii verbale la fel de false.

VEZI AICI BILANŢUL CE OLTENIA PE 2012.

Potrivit bilanţului contabil al CE Oltenia, publicat de Fondul Proprietatea, la 31 decembrie 2012 compania are un profit brut de 176.111.781 lei, din care profit din exploatare 44.452.052 lei şi profit financiar 131.659.729 lei. Profitul net a fost de 118.328.802 lei. Bilanţul arată clar că Laurenţiu Ciurel, manager privat al CE Oltenia, a minţit în toate declaraţiile publice făcute pe această temă, dar a minţit şi oamenii politici care conduc destinele judeţului.

Minciunile lui Ciurel, pe site-ul prefecturii

VEZI AICI DOCUMENTUL PUBLICAT DE PREFECTURĂ.

Dovezi că Ciurel a minţit, declarând cifre mai mari, sunt pe site-ul oficial al companiei, dar şi pe cel al Prefecturii. Din dorinţa de a da dovadă de transparenţă, prefectura a publicat pe pagina proprie documentele lui Ciurel, fără să ştie că acestea conţin date false.

În şedinţa din 15 martie, de la Prefectura Gorj, unde au participat mai mulţi parlamentari, dar şi şefii judeţului, Laurenţiu Ciurel a prezentat situaţia financiară a CE Oltenia, pe care a avizat-o prin semnătură şi ştampilă. „La data de 31 decembrie 2012,Complexul Energetic Oltenia a înregistrat un profit brut de 280.646,00 mii lei, din care profit din exploatare 120.745,00 mii lei, iar profit din diferenţe de curs valutar 159.901,00 mii lei”, se arată în document. Deci, în faţa parlamentarilor, a prefectului şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, Laurenţiu Ciurel a spus că are 120 de milioane de lei profit din exploatare, când de fapt compania avea doar 44 de milioane de lei.

ceo_profit_stampila

ceo_profit_exploatare

Minciuni şi pe site-ul oficial

Înainte cu o lună, pe 17 februarie, a fost postat pe site-ul www.cenoltenia.ro un comunicat de presă mincinos prin care anunţa rezultatele financiare ale firmei. „Complexul Energetic Oltenia a înregistrat, după şapte luni de funcţionare, o cifră de afaceri de 2.255 milioane de lei şi un profit net de 242 milioane de lei“.Potrivit bilanţului societăţii, profitul net a fost la jumătatea celui anunţat.

Indiferent de şmecheriile financiare sau deciziile nefericite luate ca şi manager, între perioada anunţării profitului şi depunerea bilanţului, nu poate fi înţeleasă minciuna gogonată în care a persistat în tot acest timp.

ceo_comunicat_profit_net

ceo_bilant_profit_net

URMEAZĂ

Pandurul vă va prezenta luni o situaţie comparativă între performanţele lui Constantin Bălăşoiu, care a condus CE Oltenia de la înfiinţare – 31 mai 2012, până la finalul lunii septembrie şi ale lui Ciurel, care a condus complexul în ultimele trei luni ale anului trecut. Vezi afla cum Ciurel a plecat la drum cu un profit din exploatare lăsat de Bălăşoiu la nivelul de 187 de milioane de RON şi l-a redus în trei luni la 44 de milioane. Cu alte cuvinte, în trei luni de mandat a produs pierderi din exploatare de 143 de milioane RON (1.430 de miliarde de lei vechi).

Vizualizări: 252

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: