MAI a primit 55 de plângeri împotriva lui Viorel Caragea!

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) afirmă că, în ultimul an, pe numele lui Viorel Caragea au fost depuse 55 de petiţii, însă niciuna dintre ele nu a fost soluţionată în defavoarea acestuia. Comisarul şef Ion Aurel mai spune că este în curs de verificare şi memoriul semnat de omul de afaceri din Motru, Mihai Râmescu. În acelaşi timp, fostul comandant de la Poliţia Târgu Jiu, Daniel Crăciun, a declarat că circa 20 de petiţii a depus el împreună cu alţi colegi din IPJ, dar nu a primit nici un răspuns şi nici nu a fost întrebat de vreun membru al Corpului de Control despre ele.

Ministerul de Interne a răspuns la o solicitare făcută de Pandurul acum câteva săptămâni privind numărul de sesizări împotriva inspectorului şef Viorel Salvador Caragea. „În perioada 2012-iunie 2013, la nivelul Corpului de Control al Ministrului au fost înregistrate 55 petiţii privind posibile abuzuri şi ilegalităţi comise de către persoana în cauză. Parte dintre acestea au făcut obiectul  unor verificări punctuale sau controale tematice efectuate la I.P.J. Gorj de către Corpul de Control al Ministrului, altele fiind transmise, spre competentă soluţionare, unităţilor de parchet competente, Direcţiei Generale Anticorupţie şi Inspectoratului General al Poliţiei Române“, se arată în adresa venită pe e-mailul redacţiei.

Comisarul şef Ion Aurel, cel care a formulat răspunsul solicitării, a mai spus că petiţiile anonime, cele ce au conţinut aspecte neconfirmate sau au fost verificate anterior au fost clasate. De asemenea, acesta a mai spus că, în prezent, se află în curs de verificare aspectele semnalate de către Râmescu Mihai.

Râmescu, 21 de zile în greva foamei

Omul de afaceri Mihai Râmescu nu renunţă la greva foamei. Acesta încheie a treia săptămână de grevă, reclamând abuzurile inspectorului şef Caragea. „Nu renunţ, deşi nu mă simt bine. Trebuie să fiu atent când mă ridic pentru că ameţesc. Ieri mi s-a făcut rău, am căzut“, explică Râmescu. Omul de afaceri a menţionat că, din informaţiile pe care le are, un răspuns ca urmare a controlului va fi aflat vineri sau marţi. „Se aşteaptă răspunsul de la DNA, să cumuleze datele din controlul din ianuarie şi cel de acum, să aibă o situaţie de ansamblu. Nu cred că nu va fi demis“, a mai spus Râmescu.

Crăciun: Nu m-a întrebat nimeni nimic!

Poliţistul Daniel Crăciun mai spune că niciodată memoriile depuse de el şi colegii săi nu au fost luate în seamă. „Am depus la sfârşitul anului trecut 16 memorii, de la 16 colegi. Am mai depus în martie şase, pentru că nu ne întrebase nimeni de ele, şi am fost din nou. Am vorbit cu secretarul de stat Anghel Aghelescu. Degeaba. Acum o lună jumătate am pus şi la prefect. De aceste memorii nu ne-a întrebat nimeni“.

Crăciun spune că în urma memoriilor depuse a primit doar două răspunsuri. În plus, acesta crede că nu se va face nimic împotriva şefului IPJ. „Doar două răspunsuri am primit. Unul la petiţia pe care am depus-o la prefect în care spune că din cauza complexităţii petiţiei se vor face nişte verificări şi în alta mi se spune că petiţia a făcut obiectul controlului din luna ianuarie 2013. Exclus. Nu m-a întrebat nimeni nimic, nu m-a întrebat nici după ce am depus în noiembrie, nici în martie. Că zic ei că au făcut obiectul controlului, aiureli. Totul era aranjat. Din câte ştiu Corpul de Control a plecat de vinerea trecută. Nu face nimeni nimic, nici acum când li s-a dat mură-n gură“, a spus Crăciun.

Memoriile lui Voinescu

Crăciun nu este singurul care a semnalat conducerii Ministerului nereguli la IPJ Gorj. Site-ul sursazilei.ro a publicat câteva pasaje dintr-un memoriu al adjunctului lui Caragea, Ion Voinescu, ieşit în aceste zile la pensie, după un concediu forţat. Celebră este scena în care Viorel Caragea intră în biroul lui Voinescu, unde acesta vorbea cu o femeie de afaceri, căreia şeful IPJ Gorj i-ar fi spus „că abia aşteaptă să o introducă cinci zile în arest, după care să facă sex oral cu ea.(...) După acest incident domnul Caragea (...) a dispus lucrătorilor de la Serviciul Economic să-i facă mai multe controale la firma pe care o administra”.

Voinescu a mai povestit şi cum a fost scos din echipa ce investiga incendierea autoturismului şi casei familiei Leuştean şi cum Viorel Caragea a dispus ca salariaţii de la Primăria Târgu-Jiu - Salubritate să meargă şi să cureţe locul faptei. 

În plus, fostul adjunct a spus că de la numirea sa în funcţia de inspector-şef, Caragea i-a spus că trebuie să scape comisarul-şef Belgiu Tudor, comisarul-şef Crăciun Daniel, comisarul-şef  Negru Emil, comisarul-şef  Nicoloff Florin, comisarul-şef  Lupulescu Octavian şi comisar-şef  Savu Ion.

NO COMMENT

Viorel Caragea nu a dorit în ultimele săptămâni să comenteze scandalul pornit de la protestul lui Mihai Râmescu. Acesta a spus că nu poate face comentarii despre persoane care au dosare în cercetare.

SUSŢINERE

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, şi-a exprimat public susţinerea pentru Viorel Caragea. „Nu pot să neg. L-am susținut pe Caragea pentru că a pus ordine. A mai luat foc vreo mașină în județul Gorj, am mai văzut probleme cu găști, săbii? Le-a luat din faşă. Jos pălăria! El a fost reclamat mai abitir ca oricine. El trebuia să facă greva foamei de nu știu când. Că nu a fost lună să nu fie reclamat”, a spus Călinoiu.

Vizualizări: 5,228

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: