Ciurel recunoaște numirea politică la CEO

Laurențiu Ciurel a recunoscut, într-o emisiune TV, că numirea sa, în 2012, în funcția de director general executiv al CE Oltenia, a fost politică. Promovarea sa a fost controversată, fiind atacată în instanță și de Fondul Proprietatea, dar fără sorți de izbândă. Ciurel și liderii PSD Gorj au susținut în ultimii trei ani că a fost pus director datorită performanțelor sale în domeniul energetic.

Laurențiu Ciurel a fost numit, în 2012, director general la Sucursala Rovinari, fiind susținut de PSD, unde era vicepreședinte. În același an, după demisia lui Constantin Bălășoiu, Ciurel a fost numit director general al companiei înființate în mai 2012. În tot acest timp, Ciurel s-a dezis de PSD, deși a condus CEO alături de Ion Călinoiu, președintele Consiliului Județean Gorj.  “Pot să recunosc treaba asta și am spus-o tot timpul, eu am fost selectat pe o listă scurtă cu încă trei domni, niciunul din România. Pe acea listă mai era un domn din Africa de Sud, un polonez, un neamț și am fost eu, ales de către un minister politizat. Ministerul era clar condus de un ministru pus politic. Asta era. Din lista scurtă au spus pe ăsta. De ce? Pentru că avem mai multă încredere în el decât în alții. Să spunem că ăsta a fost aspectul politic”, a declarat Laurențiu Ciurel la Gorj TV.

Fostul director a mai spus că a fost numit și pentru că nu avea o relație bună cu Marin Condescu, fostul președinte al Federației Naționale Mine Energie (FNME). „Relația neutră, proastă, cum vreți să-i spuneți, cu Marin Condescu a fost unul din motivele pentru care am fost pus pentru că indiferent cine trebuia să fie director, Marin Condescu venea cu o listă de 20 de oameni”, a declarat Ciurel.

Vizualizări: 3,939

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: