Program de lucru redus la Minprest. Bani puţini pentru salarii!

Program de criză la Minprest în lunile noiembrie și decembrie. Conducerea unităţii a decis ca salariaţii să presteze activitate pentru unitate numai patru zile pe săptămână până la finele anului. Motivul este acela că nu pot acoperi salariile integral, neavând banii necesari la fondul de salarii. Șeful societății prestatoare de servicii pentru CE Oltenia nu exclude posibilitatea intrării în șomaj tehnic şi concediu fără plată a personalului în ultima lună a anului.

Minprest Serv Rovinari, prestatorul de servicii pentru Complexul Energetic Oltenia, nu a putut rectifica bugetul și a trebuit să caute soluții pentru a se încadra cu cheltuielile salariale în banii pe care îi mai are prevăzuți la acest capitol. Printr-o dispoziţie din data de 9 noiembrie, conducerea unității a decis ca toţi cei aproape 900 de salariaţi să lucreze până la finele anului 2016 doar 16 zile pe lună. O astfel de măsură a fost aplicată și în vară. "Am avut bugetul la rectificat la minister şi nu ni l-au înapoiat, că n-au avut timp să-l rectifice. A trebuie să căutăm soluţii interne. Aceasta este una din ele. Au fost care au intrat în concedii medicale, care se suportă din fondul acesta şi au fost generate cheltuieli fără venituri. La urma urmei, aici e vina celor care au intrat în concedii medicale și și-au bătut joc de restul colegilor", a declarat Gabriel Giorgi, directorul Minprest Serv Rovinari.
Directorul societăţii rovinărene a spus că preferă să stea acasă salariaţii, decât să vină la serviciu şi să nu aibă bani ca să îi plătească. Vestea a nemulţumit o parte din sindicalişti care spun că nu au fost consultaţi la luarea deciziei. Cert este că şefii Minprest nu exclud ca în luna decembrie, pe lângă această măsură, să ia decizia de a trimite din personal în şomaj tehnic sau concediu fără plată. "Legea spune că poate face asta cu consultarea prealabilă a sindicatelor. Probabil şi-a consultat sindicatul administraţiei, pe domnul Bivolaru", a spus Nicu Bunoaica, sindicalist la Minprest.
Dacă sfârşitul anului se va lăsa cu şomaj tehnic sau concediu fără plată, depinde de ce decizii vor fi luate la nivel de CE Oltenia, mai spune Giorgi. "Eu sper să nu fie nevoie. Depinde de ce se întâmplă la CEO. Sper ca la sfârşitul lunii să nu mai fie nevoie să apelăm la concediu fără plată, în cel mai rău caz să ajungem în şomaj tehnic",a precizat directorul Minprest.

Vizualizări: 885

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: