Clase de salarizare la CEO, pe liste de la PSD

Acuzaţii incredibile aduse de primarul ALDE din Rovinari, Robert Filip, la adresa şefilor de la Complexul Energetic Oltenia. Filip susţine că, în primăvară, clasele de salarizare au fost acordate şi în baza listelor primite de la primarii PSD. Filip susţine că nu ALDE îl susţine pe actualul manager Boza, ci PSD, partid care ar face numeroase şedinţe în sediul CE Oltenia.

Primarul Robert Filip este în conflict deschis cu conducerea Complexului Energetic Oltenia. Pe lângă faptul că vineri, la ora 16.00, va organiza un protest cu mii de oameni care nu sunt de acord cu redeschiderea depozitului de cărbune, Filip are şi alte nemulţumiri.

Filip a spus miercuri la Radio Infinit că listele cu clasele de salarizare de la CE Oltenia au fost făcute în primăvară în baza tabelelor primite de la primarii PSD, având chiar dovezi în acest sens. „Atunci când s-au făcut acele măriri salariale, dacă vrea îi arăt pozele, dacă vreţi vi le dau dumneavoastră, să vedeţi pozele cu liste, cu primarii PSD care s-au dus cu listele să ceară clase de la CEO. E sănătoasă treaba asta? Dacă vreţi, luăm listele să vedem câţi sunt de la PSD pe listele alea”, a spus Filip.

Acesta a menţionat că primarii ALDE nu au făcut aşa ceva, deşi nici nu s-ar fi cunoscut pe lângă zecile de primari de la PSD. „Nu am nimic cu nimeni că a luat, bine că le-a dat ceva. Dar nu poţi să fii pentru unii mumă, pentru alţii ciumă. Primarii ALDE nu au fost cu listele la CEO. Doi câţi suntem, putea să ne cheme pe lângă 30-40 câţi au fost”, a spus Filip.

 Şedinţă la CEO despre alegerile din Teleşti

Primarul din Rovinari susţine că Boza ar trebui să îşi asume susţinerea politică de care are parte. „Ori eşti apolitic, ori eşti politic? Măcar să îşi asume că e politic. Vreţi să vă aduc trei oameni într-o emisiune, care poate sunt mai pregătiţi să îşi asume, să spună cum fac şedinţe politice pe la CEO? Imediat, după ce e un scandal, se întâlnesc trei-patru-cinci lideri acolo”, susţine edilul.

Robert Filip spune că şi anul trecut, înainte cu o zi de alegerile parţiale de la Teleşti, a fost o astfel de şedinţă la CEO, pentru că PSD a dorit să se asigure că nu pierde respectiva primărie. Atunci, candidatul ALDE a ieşit pe locul al doilea, reuşind să bată candidatul PNL. „Noi ne-am implicat atunci, a venit domnul ministru Petcu şi ne-a cerut să ne implicăm, am scos rezultat bun. Am bătut PNL. Cu o zi înainte au venit şi au zis să voteze toată lumea PSD. Asta nu mai e politic? Înaintea alegerilor cu o zi au făcut şedinţa în sediul CEO”, a susţinut Robert Filip.

Informaţiile au circulat la vremea respectivă pe surse, dar nu au existat confirmări oficiale.

PROTEST

Filip îi îndeamnă pe rovinăreni să participe vineri la protestul împotriva conducerii CEO. „Vineri, la ora 16.00, ne strângem toţi în faţa Casei de Cultură să arătăm că suntem uniţi şi că Rovinariul e casa noastră! Protestăm împotriva conducerii CEO care a decis redeschiderea depozitului de cărbune!”, a scris Filip pe pagina de socializare, lângă o fotografie în care apare cu masca pe faţa. Guvernul a decis în ședința de miercuri, 29 august, redeschiderea depozitului.

Vizualizări: 4,803

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: