Legea Pensiilor, dezbătută cu un singur parlamentar gorjean

Dezbaterea pe Legea Pensiilor la Prefectura Gorj nu a stârnit interesul prea multor parlamentari gorjeni. Un singur deputat a fost prezent la discuţiile privind modificările pe care doresc guvernanţii să le aducă Legii Pensiilor. La discuţie au fost prezenţi şefii de instituţii, lideri de sindicat şi autorităţile judeţene.

La întâlnire şi-au făcut apariţia şi reprezentanţi ai patronatelor din judeţul Gorj. Tuturor, prefectul Ciprian Florescu le-a transmis să vină cu sugestii la legea propusă de Ministerul Muncii. „Faptul că suntem prezenţi mă face să cred că interesul este unul major. Trebuia să veniţi cu anumite propuneri, modificări, după ce aţi citit proiectul respectiv în  prealabil. Sunt chestiuni pe care aş vrea să le tratăm dincolo de factorul politic şi îmi doresc ca amendamentele să fie utile, argumentate şi motivate şi să conducă la consolidarea unui proiect de lege sănătos şi eficient pentru societatea românească”, a explicat Florescu.

Dintre parlamentarii invitaţi la eveniment, unul singur a răspuns invitaţiei. Deputatul Dan Vîlceanu a găsit şi neconcordanţe în proiectul legislativ privind stagiul de cotizare. „Ar interveni o problemă legată de cât de corect este această prevedere. Ai o persoană care a contribuit 13-14 ani. Nu face 15, dar a contribuit la pensii şi nu poate primi dreptul de pensie, deşi a contribuit. Din acest punct de vedere, cred că o abordare fracţională a perioadei de cotizare ar fi fost mult mai indicată. Atât cât ai contribuit, să primeşti. Până la urmă, aici principiul contributivităţii dispare. Ai o persoană care a contribuit 14 ani şi nu are niciun drept de pensie. Pe de altă parte, persoanele care au contribuit mult mai puţin primesc aceeaşi pensie, vorbim de acea indemnizaţie minimă garantată, de 640 de lei, cu unul care a contribuit 14 ani unul a muncit 6-7 ani şi va avea aceeaşi indemnizaţie ca şi acela care a muncit 14 ani. O abordare diferenţiată cu cât a contribuit fiecare ar fi fost mult mai potrivită”, a declarat parlamentarul.

Toate sugestiile vor ajunge pe masa ministrului Muncii, a dat asigurări şefa Casei Judeţene de Pensii Gorj, Ioana Talău: „Este o siguranţă că ne va apăra drepturile în Parlamentul României. Este o lege care ne interesează pe toţi şi în baza căreia mulţi dintre noi ne organizăm viitorul. Proiectul este iniţiat de Ministerul Muncii şi noi nu putem decât să punem la dispoziţie anumite informaţii, să preluăm observaţiile şi să le transmitem Ministerului Muncii”.

Vizualizări: 847

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: