Clase desființate la licee de elită din Târgu Jiu. Motivul!

Sunt tot mai puțini copii în Gorj, la fel ca peste tot în țară, iar asta duce an de an la reducerea numărului de clase la licee. Pentru anul școlar următor au fost reduse clase de a IX-a la licee cu mare căutare. Asta și pentru că autoritățile locale au decis să păstreze toate liceele, chiar și acelea în care promovabilitatea la bacalaureat este aproape de zero. O consecință este aceea că, pentru a putea păstra respectivele licee, sunt desființate clase la unități de prestigiu.

Colegiul Național “Spiru Haret” din Târgu Jiu va rămâne cu șapte clase de-a IX-a, față de opt cât avea în plan. Directorul Carmen Cosmulescu spune că solicitări din partea elevilor ar fi fost și pentru nouă clase. “Sunt 150 de elevi care au susținut testul de limbă engleză pentru o clasă de mate-info-engleză și peste 80 care au susținut probe de aptitudini pentru a putea trece la opțiuni clasa de pedagogic. Este o școală care se caută și cred că ar trebui menținute clasele în unitățile unde rezultatele la bacalaureat sunt bune, unde mediile sunt bune”, a spus Cosmulescu.

Și Colegiul Economic “Virgil Madgearu” va avea cu o clasă mai puțin. “Aveam șase clase de liceu și una de învățământ profesional, acum vom avea cinci de liceu și două de profesional. La noi tot timpul se făceau clasele, dar asta este decizia Consiliului de administrație al Inspectoratului, nu avem ce face”, a spus directorul Cristina Belega.

La Liceul Teologic, din patru clase de a IX-a vor mai rămâne trei. “Mai devreme sau mai târziu ne afecteaza pe toți. Problema este că nu mai sunt copii”, a spus directorul Anghel Păunescu.

Ministerul Educației a avizat înființarea a 114 clase de a IX-a pentru anul școlar următor la nivelul județului Gorj. Mai exact, vor fi 40 de clase de școală profesională și 74 de liceu.

Anul trecut a fost vehiculată o fuziune a Liceului Energetic din Târgu Jiu, unitate cu promovabilitate slabă la Bacalaureat, cu Colegiul Național Ecaterina Teodoroiu, o unitate de elită. Propunerea făcută atunci de Inspectoratul Școlar a fost respinsă de Primăria și Consiliul Local Târgu Jiu. Pentru anul școlar 2020-2021, autoritățile ar putea lua în calcul fuzionarea unor licee.

Vizualizări: 3,617

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: