Clătite de cartofi

Clătitele de cartofi sunt foarte bune ca aperitiv sau ca fel principal la o cină uşoară.

INGREDIENTE: 3 cartofi albi, 150 ml lapte clocotit, 250 g făină, 3 ouă, 1 pahar mic iaurt bine închegat, sare, ulei pentru prăjit

Pentru clătite, se pun la fiert în apă cu sare cartofii curăţaţi şi tăiaţi. Se lasă 10 minute. Cartofii semi-fierţi se pasează şi li se adaugă laptele clocotit. Se amestecă şi se lasă să se răcorească un pic.

Apoi, se adaugă făina, ouăle şi iaurtul. Trebuie să iasă un aluat gros care să se poată lua cu polonicul. În foarte puţin ulei încins se pun cu polonicul mici cantităţi care se prăjesc pe ambele părţi. Se aduc la masă cu garnitură, după gust, şi mărar fin tocat. Sursa: http://retete.unica.ro

Vizualizări: 1,508

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: