Rulada caramel

Pentru aluatul de ruladă: 4 ouă; 4 linguri zahăr pudră; 4 linguri făină; 1 lingură cafea instant; 1 plic zahăr vanilat; 200 ml topping de caramel şi 100 g ciocolată rasă.

Pentru cremă: 200 g cremă mascarpone; 2 gălbenușuri; 1 lingură esență de cafea; 2 linguriţe coniac şi 75 g zahăr pudră.

Mod de preparare:

Se separă ouăle, gălbenuşurile se freacă cu un praf de sare, iar albuşurile se bat spumă. Se adaugă zahărul în ploaie, zahărul vanilat şi, la sfârşit, cafeaua instant şi făina cernută. Se încorporează uşor să nu se formeze cocoloaşe şi se întinde în tava tapetată cu hârtie pentru copt.

Se lasă la cuptor în jur de 40 de minute, apoi se scoate, se dă la o parte hârtia de copt şi se rulează aşa fierbinte. Se acoperă cu un prosop de bucătărie şi se lasă câteva minute să se răcorească.

Într-un bol, se pun gălbenuşurile pentru cremă şi se freacă cu zahărul pudră, cu esenţa de cafea şi coniacul până se obţine o cremă fină. La sfârşit, se omogenizează cu crema mascarpone.

Se întinde foaia de ruladă, se toarnă toppingul caramel pe toată suprafaţa şi se rulează. Se îmbracă rulada cu crema mascarpone şi se ornează cu ciocolată rasă.

Poftă bună! (Sursa: www.retete.unica.ro)

Vizualizări: 1,517

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: