Musaca de post

O reţetă de post, delicioasă şi consistentă, cu cartofi şi ciuperci. Aveţi nevoie de o jumătate de kg. de cartofi, jumătate kg. de ciuperci, 2 cepe, un morcov, 4 linguri de ulei, 50 g margarină, 3 linguri bulion, sare, piper, mărar şi pătrunjel.

Curăţaţi şi tăiaţi cartofii cuburi, apoi îi puneţi la fiert. Din ei faceţi un piure moale, folosind margarină, sare şi piper. (dacă nu vreţi să faci piure, fierbeţi cartofii în coajă, lăsaţi-i la răcit, apoi îi tăiaţi felii subțiri și așezaţi stratul de cartofi cu ciupercile călite).

Curăţaţi ceapa şi morcovul şi căliţi-le în uleiul încins. Puneţi apoi ciupercile curățate și tăiate mărunt. Se acoperă cu apă și se lasă la fiert. După ce scade apa, se lasă la răcit și se trec prin mașina de tocat.

Se adaugă apoi bulionul, verdeața tăiată mărunt și se potrivește de sare și piper. Se unge o tavă cu margarină și se așază în straturi alternativ piureul de cartofi și legumele călite. Se repetă operația și se finalizează cu un strat de cartofi. Deasupra se pune o ceașcă de bulion dizolvat în apă, restul de verdeață tocat mărunt. Se lasă la cuptor, la foc potrivit, în jur de 30 de minute.

Poftă bună!

Vizualizări: 8,519

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: