Clătite din dovlecel, un desert delicios, cu puține calorii

Dovlecelul, în general, este o legumă foarte popuară, dar clătitele din acest ingredient sunt absolut delicioase. O porție are doar 190 de calorii.

Ingrediente pentru clătite

- 300 g dovlecei,
- 3 linguri de făină,
- 3 ouă,
- 1 ceapă tocată,
- ulei de măsline extravirgin
- sare si piper

Ingrediente pentru umplutură

- două roșii tăiate cubulețe
- 150 g mozzarella ușoară cubulețe
- busuioc tocat
- sare și piper

Mai întâi, spălați dovlecelul și tăiați-i capetele. Dovleceii trebuie tăiați in bucăți relativ mici care vor fi puse în robotul de bucătărie și mixate bine. Adăugați apoi ceapa tăiată, ouăle, sarea, piperul și uleiul. Continuați să mixați bine.  

În continuare, adăugați făină. Porniți din nou mixerul și până când amestecul trebuie să aibă o consistență cremoasă. Acum turnați puțin ulei într-o tigaie antiaderentă, lăsând-o să se încălzească.

Turnați câte un polonic din amestecul pe care l-ați pregătit, asigurându-vă că este distribuit pe întreaga suprafață a tigăii. Cu ajutorul unei spatule, verificați dacă partea de bază este gătită și întoarceţi clătita pe cealaltă parte.

Odată ce clătitele sunt gata, lăsați-le să se răcească. Înainte de servire, pregătiți umplutura. Într-un castron se adaugă roșiile  tocate, mozzarella, sare, piper și busuioc și amestecați-le bine cu o lingură. Puneți câte o lingură din umplutură pe fiecare clătită și rulați-o.  Nu uitați că aceste clătite pot fi umplute și după gustul dumneavoastră sau a oaspeților. Poftă bună! 

Vizualizări: 1,268

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: