Castraveți crocanți în marinadă picantă

Conservarea castraveţilor se poate face în multe moduri dar dacă aceştia sunt puţin picanţi sunt şi mai delicioşi. Castraveții marinați cu marinadă picantă sunt întotdeauna bineveniți pe mesele de sărbătoare.

Castraveţii conservaţi în marinadă picantă pot fi serviţi cu cartofii copți, frigărui și alte preparate delicioase.

Ingrediente:

-3.5 kg de castraveți;

-8 linguri de ketchup picant;

-1.5 litri de apă;

-100 g de zahăr;

-2 linguri de sare neiodată;

-100 ml de oțet de masă 9%;

-40 boabe de piper negru;

-32 căței de usturoi;

-16 foi de dafin;

-8 flori de mărar uscate;

-hrean, după gust.

Mod de preparare: Pregătiți castraveții, spălați-i și îndepărtați-le capetele apoi acoperiți-i cu apă rece și lăsați-i să se hidrateze pe parcursul câtorva ore.

Spălați borcanele și capacele cu bicarbonat de sodiu, după care sterilizați-le prin metoda, pe care o preferați. Puneți câte 5 boabe de piper negru, 4 căței de usturoi, 2 foi de dafin și o umbelă de mărar în fiecare borcan. Dacă doriți, puteți să adăugați o bucată de hrean.

Adăugați castraveții în borcane, așezându-i cât mai compact.

Pregătiți marinada cu apă, ketchup-ul picant, sarea neiodată și zahărul, pe care le amestecați şi fierbeți soluția obținută timp de 10 minute din momentul clocotirii. Apoi adăugați oțetul în ea și fierbeți-o pe parcursul a încă in minut. Turnați apoi marinada în borcane, umplându-le complet şi acoperiți-le cu capace sterilizate. Puneți borcanele într-o cratiță încăpătoare, cu fundul tapetat cu o pânză curată. Turnați apă caldă în cratiță, astfel încât ea să fie suficientă pentru acoperirea a ¾ din înălțimea borcanelor. Sterilizați apoi pe parcursul a 10 minute din momentul clocotirii apei.

Vizualizări: 1,722

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: