Tarte rapide cu crenvurști şi castraveţi muraţi

O gustare foarte simplă de preparat după-amiaza o reprezintă niște tartine calde. Reţeta este o salvare excelentă pentru orice gospodină atunci când nu are mult timp de petrecut în bucătărie.

Tartele sunt gata în doar 15 minute, sunt apetisante și foarte gustoase, perfecte şi dacă aveţi musafiri.

Ingrediente: o baghetă, 5 crenvurști, 4 castraveți murați, o ceapă, 1,5 linguri de ketchup, 1/4 linguriță de zahăr, 1/4 linguriță de sare, 50 g de ceapă verde, 150 g de cașcaval, 3 linguri de maioneză, o lingură de smântână.

Mod de preparare: Dați crenvurștii și castraveții prin răzătoarea mare. Spălați ceapa verde și tăiați-o mărunt. Dați cașcavalul prin răzătoarea mare şi combinați toate ingredientele într-un bol.

Curățați și spălați ceapa. Tăiați ceapa cuburi mici, apoi prăjiți-o într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, până devine aurie. Potriviți ceapa cu 1,5 linguri de ketchup, zahăr și sare. Amestecați ingredientele și mai prăjiți-le timp de 3 minute şi apoi opriți focul. Lăsați ceapa să se răcească, apoi adăugați-o în bolul cu celelalte ingrediente.

Potriviți umplutura cu maioneză și smântână şi amestecați bine. Tăiați pâinea felii și aranjați-le în tava de copt, preventiv unsă cu puțin ulei vegetal. Acoperiți fiecare felie de pâine cu 1-2 linguri de umplutură.  

Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C, pentru aproximativ 7-8 minute, până se va forma o crustă aurie deasupra.

Aranjați tartinele aromate și apetisante pe un platou de servit. La dorință, puteți presăra gustarea cu niște ceapă verde sau verdeața preferată.

Vizualizări: 583

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: