Club Sportiv Municipal înființat la Târgu Jiu, peste capul primarului

Consilierii locali din Târgu Jiu au avizat în ședința de luni, 28 august, înființarea unui Club Sportiv Municipal la Târgu Jiu. Proiectul a fost inițiat de zece consilieri locali de la PSD, ALDE și PSRo. Consilierii locali liberali nu au vrut să fie introdus acest proiect pe odinea de zi, dar la final proiectul a trecut cu unanimitate de voturi.

Clubul Sportiv Municipal Târgu Jiu (CSMTJ) va avea sediul pe Bulevardul Constantin Brâncuși din Târgu Jiu. Structura sportivă va fi pe mai multe ramuri sportive: fotbal, baschet, atletism, tenis de masă și tenis de câmp. Pentru a putea funcționa, municipalitatea va avea nevoie și de obținerea unor avize: de constituire, de înscriere în Registrul Sportiv pentru obținerea certificatului de identitate sportivă, de o autorizație de funcționare și pentru afilierea la federațiile de profil. Primarul municipiului va trebui acum să facă toate demersurile pentru obținerea acestor avize și autorizații.

Activitatea clubului ar urma să fie finanțată din alocații de la bugetul local, urmând ca printr-o hotărâre de Consiliu Local să fie desemnat coordonatorul acestuia.

Ședința de Consiliu Local, întreruptă

Proiectul privind înființarea clubului sportiv municipal a fost introdus pe ordinea de zi a ședinței, cu caracter de urgență. Când s-a pus în discuție introducerea acestuia pe ordinea de zi, consilierii locali liberali și cei de la PMP au cerut timp pentru studierea proiectului, mai ales că nu îl văzuseră până în acel moment. Președintele ședinței, Eduard Lădaru, a dat un răgaz de 15 minute pentru a putea fi studiat acel proiect, timp în care ședința a fost întreruptă. Consilierii liberali nu au votat ordinea de zi, nefiind de acord cu introducerea proiectului pe ordinea de zi.

Secretarul municipiului Târgu Jiu, Grigore Jianu, a atașat la proiect un  referat prin care a propus amânarea acestui proiect explicând în document că pentru astfel de proiecte de hotărâri este nevoie de avizul comisiilor de specialitate, dar și de raportul compartimentului de resort din aparatul primarului.

Proiectul viceprimarului Aurel Popescu

Înființarea clubului sportiv municipal a fost susținută în campania electorală de la alegerile parțiale din iunie de toți candidații partidelor, inclusiv de primarul Marcel Romanescu. Consilierul PSD Cristian Toader Pasti a explicat în ședință că era nevoie de urgentarea procedurilor de înființare a clubului deoarece înscrierea sportivilor juniori în competiții și în campionate se poate realiza doar până la data de 20 septembrie. Acesta a mai spus și că proiectul aparține viceprimarului Aurel Popescu. ”L-am promis toți”, a explicat în ședință Cristian Toader Pasti. 

Secretarul municipiului Târgu Jiu a ridicat problema alocării fondurilor, în bugetul pe acest an nefiind prinse astfel de cheltuieli. Consilierii social-democrați s-au angajat că vor găsi finanțarea necesară din economii. Chiar dacă inițial s-au opus demersului, pe considerentul că nu a fost întocmit și un regulament pentru acest club municipal, consilierii liberali au votat proiectul, fiind adoptat altfel cu unanimitate de voturi. ”Am votat cu condiția ca în foarte scurt timp să venim cu o extraordinară să explicăm lucrurile acestea. Vă spun, pentru că e posibil, să nu se poată duce la îndeplinire datorită faptului că nu se poate rectifica bugetul. Și toate acestea să fie o gogoașă a lor, pe care au aruncat-o doar politic”, a explicat liberalul Eduard Berca.

Vizualizări: 2,548

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: