Cojocaru a prins tupeu la final de sezon și a dat afară greviștii de la ACS Viitorul Târgu Jiu

O metodă clasică ce se întâlnește des în fotbal se aplică acum și la ACS Viitorul Târgu Jiu. O parte dintre liderii vestiarului dintre cei care au făcut grevă săptămâna trecută au fost îndepărtați de antrenorul Călin Cojocaru de la echipă și se antrenează separat de lot.

Cum nu mai are decât un meci de jucat și nici un obiectiv de îndeplinit, Călin Cojocaru poate acum să lase pe dinafară jucătorii care au dus greul și au salvat echipa de la retrogradare. Aceștia și-au cerut drepturile bănești cuvenite și au refuzat să se mai antreneze dacă nu sunt plătiți. După meciul pierdut cu Dumbrăvița, Călin Cojocaru a spus că nu e de acord cu ce a făcut echipa sa, și le-a cerut jucătorilor să procedeze legal, adică, cu alte cuvinte, să meargă să ceară falimentul, fiind vorba de o echipă în insolvență care nu și-a plătit jucătorii și nu are voie să acumuleze datorii curente.

”Dacă treci pe roșu și-ți ia carnetul, trebuie să acționezi într-un mod legal. Nu te duci și îi dai în cap la polițist. Așa și noi! Dacă cumva aveam vreo problemă reală de genul să avem restanțe putem să ne depunem memoriu, să facem lucruri profesioniste, să ne comportăm profesionist. Cuvântul grevă nu există în vocabularul meu la fotbal, la locul de muncă. Vreau să mă comport profesionist și același lucru îl cer și de la jucătorii mei. Lucru care nu s-a întâmplat săptămâna aceasta și s-a văzut pe teren. Au ales metodele lor. Metode care nu sunt conforme cu jucătorul profesionist de fotbal”, a spus Cojocaru după meci lăsând să se înțeleagă că echipa ar fi avut prime la meciul cu CSC Dumbrăvița, deși e greu de crezut dacă salariile nu sunt plătite: „Dacă aș spune ce primă am avut astăzi, s-ar spune că mint și cred că unii jucători nu au luat primă într-un an cât am avut noi astăzi de jucător ca să câștigăm. În viața, dacă nu ai o motivație, ești un om mort. Nu spun asta ca să dau în jucători sau ceva de genul. Vorbim realitatea, exact realitatea pură. Dacă aveau motive, e clar. Eu tot timpul unde am fost am cerut respect și, în principal, pentru jucători, pentru că eu, ca antrenor, nu pot să-mi fac meseria dacă ei nu sunt mulțumiți. Dar când sunt motive reale pentru așa ceva”.

Jucători nemulțumiți au fost și sunt mai mulți din lot dar numai trei s-au antrenat separat de echipă în ultimele zile, fiind probabil vorba de cei cu contracte mai mari, pentru că așa s-a procedat an de an ca să se renunțe la jucătorii care au de luat mai mulți bani.

E greu de înțeles și strategia celor de la ACS Viitorul Târgu Jiu care acum, la final de sezon, programează câte două antrenamente pe zi deși în această săptămână echipa va sta, neavând meci în campionat, iar peste două săptămâni va juca meciul din ultima etapă.

Vizualizări: 840

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: