Colegii fetei călcate de tren vor fi consiliați psihologic

Comunitatea din Bumbești-Jiu și toți cei care au cunoscut tânăra de 19 ani care a murit călcată de tren sunt în stare de șoc. Nu-și explică ce s-a întâmplat. Colegii fetei vor fi consiliați psihologic ca să poată depăși această traumă. Tânăra este fiica unei avocate din Bumbești-Jiu.

 

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, adolescenta ar fi fost măcinată după ce un băiat pe care îl cunoscuse pe internet a publicat câteva fotografii compromițătoare cu ea pe un grup de socializare. Ar fi fost picătura care ar fi dus la gestul necugetat.

 

Cu toate acestea, polițiștii iau în calcul orice variantă.

 

Este doliu la Colegiul Național Spiru Haret, din Târgu Jiu. Aici învăța tânăra. Era elevă în clasa a XII-a și chiar la începutul acestei săptămâni s-a înscris să susțină examenul de Bacalaureat. Diriginta ar fi simțit-o abătută în urmă cu câteva zile și a discutat cu mama fetei. Apoi a părut că totul s-a rezolvat.

„Pur și simplu și colegii fetei și noi, cadre didactice suntem într-o stare de șoc. Am stat de vorbă cu diriginta. Mi-a spus că a semnalat o stare de tulburare la fată și a luat legătura cu părinții, dar că în ultima perioadă, ultimele zile, starea părea că s-a îmbunătățit și că nu mai sunt probleme. Probabil că prietenii și colegii din clasă știau de situație și, fiind un colectiv unit, au încercat să o sprijine și să o ajute. Din păcate acest lucru a făcut să nu ajungă la noi aceste informații și s-a ajuns la un eveniment tragic”, a mărturisit Flavius Boian, directorul liceului.

 

Polițiștii le-au pus întrebări și dascălilor de la școală în speranța că vor pune cap la cap informațiile ca să facă lumină în acest caz.

 

Psihologii trag un nou semnal de alarmă și ne sfătuiesc să fim atenți la semnele pe care le pot transmite persoanele care s-ar putea regăsi într-o situație de risc. „Este impactul emoţional destul de puternic, nu poate să treacă singură peste o astfel de situaţie. Aş apela la prietenii apropiaţi, la familie, să fie atenţi la orice modificare apărută în plan emoţional sau comportamental”, este sfatul psihologului Lidia Bîrsanu.

 

Tragedia s-a petrecut într-un tunel din Defileul Jiului. Tânăra de 19 ani pare să fi premeditat totul mai ales că locul unde s-a întâmplat nenorocirea e la o distanță de aproape un kilometru față de stația din Valea Sadului. Inițial, nu s-a putut stabili identitatea fetei pentru că nu avea niciun act la ea.  

Vizualizări: 2,078

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: