Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Colindători verificați de poliție. Primar: Îmi asum

Primăria Bălești a fost colindată sâmbătă de copii și tineri din localitate. Când imaginile au apărut pe paginile de socializare, Poliția a anunțat că a demarat verificări. Primarul Mădălin Ungureanu spune că își asumă acest lucru și că nu putea să-i trimită acasă, fiind un naționalist din fire. Până la urmă s-a ajuns la concluzia că nu s-a încălcat nicio lege, momentele artistice fiind permise în această perioadă. 

Imaginile au apărut în spațiul public, chiar pe pagina de Facebook a Primăriei Bălești. Primarul Ungureanu afirmă faptul că au fost respectate normele impuse de către autorități, colindătorii purtând măști de protecție și au stat distanțați.

”Am primit trei grupuri de câte 12 colindători, dar au purtat mască și au păstrat distanța. Au folosit și dezinfectant. Nu știu ce vor unii prieteni, dar eu nu puteam să le spun oamenilor să plece, sunt un om autentic și cu naționalismul în mine. Voi respecta tot ce înseamnă tradiții ale neamului românesc. A fost ansamblul local de aici, printre elevii școlii. Dacă se constată că am încălcat regulile, nu mă dau înapoi și îmi asum. Se pare că se vrea să se dărâme tot ce înseamnă tradiție. Îmi asum, normal, dar nu am putut să-i trimit acasă”, a spus primarul Ungureanu.

Inspectoratul de Poliție Județean Gorj a făcut verificări și a constatat că legea a fost respectată. "Conform Ordinului Ministrului 3245/2020, activitățile culturale în aer liber sunt permise în localitățile unde incidenta cumulată a cazurilor confirmate cu Covid 19 este mai mică de 1,5 la mia de locuitori. Având în vedere că în imaginile apărute pe rețelele de socializare apar copii care fac parte din Grupul Vocal Altița, din comuna Bălești - Secție Externă a Școlii Populare de Arta Tg Jiu, activitatea nu intră sub incidența legii și nu va fi sancționată. Menționez faptul că legislația care se referă la interdicția formării de grupuri mai mari de 6 persoane se referă la grupuri pietonale, iar în cazul de referință grupul este unul cu o activitate artistică permisă de lege", a transmis IPJ Gorj.

Vizualizări: 3,797

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: