A încercat să scoată bani de pe un card găsit

O patrulă de jandarmi din cadrul Grupei de Supraveghere şi Intervenţie Bumbeşti-Jiu a fost sesizată de către un cetăţean cu privire la faptul că un bărbat întreabă trecătorii cum să scoată o sumă de bani de pe un card bancar care nu îi aparţine.

"În urma activităţilor de verificare a aspectelor sesizate, a fost depistat un bărbat de 44 de ani, domiciliat în comuna Schela, judeţul Gorj, care se afla în apropierea a două bancomate situate în zona centrală a localităţii, acesta menţionând că a găsit un portofel în timp ce călătorea cu trenul şi a încercat să scoată bani de pe cardul aflat în portofelul găsit. În urma verificării portofelului aflat în posesia persoanei depistate, s-au găsit actul de identitate, un card bancar, un card de sănătate şi alte documente personale", a transmis Inspectoratul Județean de Jandarmi Gorj.

  Jandarmii au întocmit persoanei depistate proces verbal de constatare pentru infracţiunea de tentativă de furt, conform art. 228 Cod Penal, cu aplicarea art. 32 C.P. iar acesta a fost condus la sediul Poliţiei Bumbeşti-Jiu, pentru continuarea cercetărilor.

Jandarmeria reamintește că "Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităților sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepsește cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă”, conform Codului Penal.

"Recomandăm tuturor să acorde o atenţie sporită la manipularea şi utilizarea bunurilor personale, în special portofele care pot conţine diferite sume de bani, diferite carduri (bancare, de sănătate, de alimentare cu carburant) dar şi diferite acte care conţin date cu caracter personal", mai menționează sursa citată.

Vizualizări: 3,048

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: