Furt de energie electrică

Reprezentantul unei societăți de distribuție a energiei electrice a sunat joi la 112, cu privire la faptul că, în urma verificărilor efectuate la un imobil din comuna Peștișani, proprietatea unui bărbat de 59 de ani, s-a constatat existența unei instalații clandestine de ocolire a aparatului de măsurare, utilizată la sustragerea de energie electrică, fiind cauzat un prejudiciu în curs de estimare.

"La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Târgu Jiu care au efectuat cercetarea la fața locului, întocmind un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de sustragere de energie electrică și folosirea de instalații clandestine pentru ocolirea echipamentelor de măsurare a energiei livrate", transmite IPJ Gorj.

Sustragerea de energie constituie infracțiunea de furt și se pedepsește conform legilor în vigoare.
Articolul 228 din Codul Penal și Legea nr. 123/2012 "Legea energiei electrice" precizează explicit că deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcționării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalațiilor energetice constituie infracțiune și se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Totodată, executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Vizualizări: 28,642

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: