Coloana fără Sfârșit, scrijelită de o fetiţă

Fără să stea prea mult pe gânduri, o fetiță venită în vizită în parcurile de la Târgu Jiu s-a apucat duminică după-amiază să scrijelească pe un modul al Coloanei fără Sfârșit câteva litere fără ca să fie observată la timp de cineva. Inițiala numelui său, cea a prietenei sale și alte câteva litere au fost marcate repede pe modul cu ajutorul unei pietre luate de pe jos, opera brâncușiană neavând cam de mult parte de un astfel de „tratament”. Viceprimarul Adrian Tudor a declarat că în acest caz ar trebui deschis un dosar pentru distrugere.

Agenții Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu care au misiunea principală de a păzi parcul Coloanei și a preveni astfel de incidente nu se aflau în zonă în momentul în care „inspirația” a pus stăpânire pe minora care a confundat capodopera lui Brâncuși cu propriul caiet de teme. Ei au reușit însă să o identifice pe mama minorei, domiciliată în județul Olt, pe numele acesteia fiind aplicată o amendă de 500 de lei, care poate fi însă contestată.

„Era un grup foarte mare de turişti la Coloana Infinitului, iar o copilă a zgâriat lacul cu un obiect ascuţit, asta deşi era însoţită de mama sa. Fiind minoră, amenda a fost aplicată mamei. E nevoie de foarte multă educaţie, toţi trebuie să înţeleagă că pentru distrugere trebuie să răspundă în faţa legii”, a declarat viceprimarul Adrian Tudor.

Înainte de restaurarea din 1999, modulele de la baza Coloanei erau pline de astfel de „amintiri”, la vremea respectivă opera fiind nepăzită.

Galerie foto



Vizualizări: 8,896

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: