„Medici fără de arginţi!” Doctorii gorjeni spun „pas” unui proiect de voluntariat

Implicare zero din partea medicilor gorjeni în cadrul unui proiect de voluntariat pus la cale de un tânăr din Târgu Jiu. Radu Miruţă vrea să organizeze, după Paşti, în săptămâna 21-28 aprilie, o acţiune prin care copiii şi bătrânii din zonele defavorizate să primească consultaţii medicale gratuite din partea unor medici. Până acum au spus „da” iniţiativei doar doi medici, unul din Timişoara şi celălalt din Bucureşti, care s-au oferit să vină şi cu aparatură mobilă. Din Gorj, niciun medic nu s-a arătat interesat de proiect!

 

Doar doi medici din afara judeţului Gorj şi-au arătat disponibilitatea de a participa la acţiunea de voluntariat intitulată „Medici fără de arginţi”. Iniţiatorul proiectului, Radu Miruţă, spune că inclusiv farmaciile se implică, însă medicii l-au refuzat. „La medici avem doar două specialităţi, ginecologie şi oftalmologie, sunt medici care profesează în centre din Bucureşti şi Timişoara. Eu am rămas destul de neplăcut impresionat de faptul că de la Târgu Jiu nu se implică nimeni. Cei doi medici fac 700 de kilometri dus-întors cu aparatură mobilă şi cei de la Târgu Jiu nu se implică. Medicul ginecolog o să vină cu un ecograf mobil, iar oftalmologul o să vină cu nişte aparatură mobilă de minimă investigare”, a declarat Radu Miruţă, voluntar.

Ca ultimă soluţie de a atrage medicii în această acţiune, Radu Miruţă a trimis informări oficiale către toţi managerii de spitale din Gorj care să informeze la rândul lor cadrele medicale. „Rugămintea mea este să propage informaţia către medici pentru că la acest capitol avem probleme. Sunt doar doi, farmacii avem suficiente, adică la medicamente în principiu s-ar cam rezolva. Am trimis la Târgu Jiu, am trimis la Novaci, o să trimit la Târgu Cărbuneşti, pentru că sunt mai aproape de zona aceea, Roşia de Amaradia”, a mai spus Radu Miruţă.

Vizualizări: 1,551

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: