Un elev din Gorj face practică în restaurantul unui renumit chef

Pasionat de bucătărie, un elev de la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Târgu Jiu a câştigat o bursă oferită de celebrul bucătar Cezar Munteanu, iar în vară va urma un stagiu de pregătire într-unul din renumitele sale restaurante din Bucureşti. Vasile Ungureanu este elev în clasa a XI-a, iar bucătăria este marea lui pasiune.

Vasile Ungureanu este fericitul câştigător al unei burse lunare în valoare de 500 de lei, oferită de renumitul chef Cezar Munteanu. Băiatul a participat în vară la proiectul „Tabăra Meseriaşilor” şi acolo s-a făcut remarcat cu talentul şi priceperea în bucătărie. „În tabără, ne-au împărţit în două echipe, unii găteam dimineaţa şi ceilalţi găteam seara. Am organizat o cină la Castelul Bran, unde m-am descurcat de minune, am fost mai descurcăreţ, m-am implicat şi i-a plăcut de mine. După ce s-a terminat cina, m-a anunţat că eu sunt cel ales pentru bursă. A urmat apoi o cină la Palatul Parlamentului, unde am gătit pentru o mie de persoane”, ne spune Vasile Ungureanu. Târgujianul a câştigat şi un training într-un restaurant al celebrului chef. „Bursa îmi intră lunar, 500 de lei, şi în vară urmează să plec. Constă în instructaj, cursuri de bucătar în restaurantul chefului. De mic copil mi-a plăcut să gătesc, rămâneam cu tatăl meu acasă şi mă mai punea şi pe mine să gătesc una-alta. La ţară nu găteam specialităţi. Iniţial am vrut să intru la alt liceu, n-am reuşit, am ajuns aici şi pot să spun că prin îndrumarea doamnei Narcisa a ajuns să-mi placă foarte mult”, a mărturisit Vasile Ungureanu.

A câştigat „Ucenic Chef”

Tânărul îşi aminteşte şi acum preparatul cu care a câştigat concursul „Ucenic Chef”, concurs organizat anual în cadrul liceului. Astăzi, preferă mai mult bucătăria italienească şi îşi încântă mereu părinţii cu astfel de preparate. „La «Ucenic Chef» am câştigat concursul cu un preparat care îmi place mie foarte mult, piept de raţă în sos de cognac cu garnitură de cartofi. La început am studiat multe reţete. Pe chef Cezar Munteanu nu l-am impresionat cu vreun preparat anume, el s-a uitat să vadă cine se implică mai mult, cui îi place ceea ce face, îndemânarea”, a spus Vasile Ungureanu, clasa a XI-a.

Tânărul nu are de gând să meargă la facultate. Vrea să urmeze un curs de bucătar şi să lucreze în marile restaurante ale lumii.

Galerie foto



Vizualizări: 10,249

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: