Colterm, somată să achite cărbunele luat de la un om de afaceri din Gorj

Societatea de termoficare din Timișoara are de plătit o factură de aproape 1,5 milioane de lei către firma unui fost consilier municipal din Târgu Jiu. Este vorba de societatea AMV Style SRL, patronată de omul de afaceri Viorel Petcu, fost consilier local PSD în mandatul trecut.

În urmă cu două luni, firma lui Petcu a deschis acțiune în instanță pe rolul Tribunalului Timiș, solicitând emiterea unei ordonanțe de plată prin care compania locală de termoficare Colterm SA să fie obligată la plata a 2,9 milioane lei. Suma reprezintă contravaloarea cărbunelui livrat, penalități și „corecție preț cărbune livrat”.

Firma din Târgu Jiu a livrat lignit către Colterm, în urma a două contracte de furnizare, încheiate în 2018 și 2020, însă societatea de termoficare nu a achitat facturile.

Firma care asigură apa caldă și căldura în municipiul de pe Bega se confruntă cu mari probleme financiare. Luna trecută, societatea a achitat parțial din debit, dar nu a scăpat de datorie.

„Admite în parte cererea creditoarei AMV Style SRL privind emiterea unei ordonanţe de plată împotriva debitoarei Compania Locală de Termoficare „Colterm” SA. Obligă debitoarea ca în termen de 30 de zile de la comunicarea prezentei să plătească creditoarei suma de 1.487.322,51 lei reprezentând contravaloarea facturilor (...) emise în temeiul contractului de furnizare nr. 01/136/07.07.2020. Obligă debitoarea la plata de penalităţi contractuale de 0,01% pe zi de întârziere (...) până la achitarea integrală a debitului, fără a se putea depăşi cuantumul facturii asupra căreia sunt calculate. Respinge în rest cererea de emitere a unei ordonanţe de plată. Cu drept de cerere în anulare în termen de 10 zile de la comunicare”, se arată în minuta sentinței din 26 aprilie a Tribunalului Timiș.

La sfârșitul anului trecut, șefii de la Ministerul Energiei au intervenit la Complexul Energetic Oltenia pentru a livra în continuare cărbune către Colterm, deși societatea timișoreană nu și-a achitat datoriile. Municipiul Timișoara risca să rămână fără căldură în plină iarnă.

Vizualizări: 3,062

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: