Nouă ani de pușcărie pentru viol

Un bărbat de 43 de ani, din comuna gorjeană Hurezani, a fost condamnat în primă instanță la 9 ani de închisoare pentru viol.

Fapta s-a petrecut în seara zilei de 3 decembrie. Aflându-se sub influenţa alcoolului, bărbatul a întreţinut raporturi sexuale prin constrângere cu o femeie, de 65 de ani, din aceeaşi localitate, la domiciliul acestuia.

Ion Mîndruț va petrece mai mult timp în spatele gratiilor, fiindu-i revocată eliberarea condiționată.
„Condamnă pe inculpatul Mîndruţ Ion la 9 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de viol în formă continuată (fapta din 03.12.2020 – persoană vătămată M.M.). Revocă liberarea condiţionată din executarea pedepsei de 18 ani închisoare (...) şi dispune executarea restului de pedeapsă de 1658 zile închisoare. În temeiul art. 104 alin.2 C.pen rap.la art. 43 alin.1 C.pen adaugă pedeapsa de 9 (nouă) ani închisoare, aplicată pentru faptele ce fac obiectul prezentei cauze, la restul de 1.658 zile închisoare, inculpatul urmând a executa pedeapsa finală de 9 (nouă) ani şi 1658 zile închisoare, în regim de detenţie”, se arată în sentința Judecătoriei Târgu Cărbunești din 4 mai.

Bărbatul se află în arest preventiv de la începutul lunii decembrie. Instanța a admis acțiunea civilă formulată de victimă și l-a obligat pe inculpat la plata sumei de 10.000 de lei, daune morale.

Sentința nu este definitivă.

Vizualizări: 3,020

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: