Dosarul „Masa caldă”, restituit Parchetului

Tribunalul Gorj a decis marți, 4 mai, restituirea către procurori a dosarului în care aproape 20 de șefi și foști șefi din Complexul Energetic Oltenia au fost acuzați că au acceptat la plată mii de porții de mâncare care ar fi trebuit să ajungă la minerii din Motru, dar care de fapt erau consumate doar în acte. Asta la mai bine de șapte ani de la deschiderea anchetei.

„În baza art. 346 alin. 3 lit. a C.pr.pen. restituie cauza la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Onorariile apărătorilor din oficiu rămân în sarcina statului. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, potrivit sentinței judecătorești.

Un control al CE Oltenia a scos la iveală faptul că, în perioada ianuarie 2009 – aprilie 2013, la exploatările miniere din subordinea fostei EMC Motru au fost decontate, în plus, circa 300.000 de porții de mâncare. Firma Cazare Cantine Motru SA, patronată de omul de afaceri Alexandru Ciorecan, a fost beneficiara acestor decontări. În total, anchetatorii vorbeau despre un prejudiciu de circa 2,6 milioane lei.

Dosarul s-a tot plimbat în instanță, inclusiv la Dolj, iar din decembrie 2020 a ajuns pe rolul Tribunalului Gorj. La sfârșitul lunii martie, dosarul a fost returnat către procurori. Un judecător de cameră preliminară a constatat „neregularitatea rechizitoriului nr. 627/P/2017” al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj în ceea ce priveşte descrierea faptelor și a dispus refacerea rechizitorului.

Dosarul a fost restituit din nou procurorilor pentru că „nu s-au luat măsuri pentru acoperirea omisiunilor”.

Recent, Curtea de Apel Craiova i-a achitat pe toți inculpații acuzați de abuz în serviciu în dosarul „Masa caldă II”, aici prejudiciul calcul fiind de o jumătate de milion de lei.

Vizualizări: 3,432

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: