Comercianți de lemne, amendați

Polițiști din cadrul Serviciul de Ordine Publică au desfășurat marți o acțiune pe raza orașului Bumbești Jiu, în vederea diminuării ilegalităților comise împotriva fondului forestier național privind deținerea, tăierea, transportul şi comercializarea materialelor lemnoase fără documente legale.

"Cu această ocazie, au fost efectuate controale la două societăți comerciale de pe raza localității, constatându-se faptul că una dintre societăți a primit fără documente legale de proveniență în depozit un volum de aproximativ 4 mc lemn rotund de esență pin și nu a verificat în sistemul SUMAL, la destinație, mai multe avize de însoțire a materialului lemnos. Având în vedere cele constatate, polițiștii au aplicat două sancțiuni contravenționale, în valoare de 7.000 lei, conform Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice și au dispus confiscarea întregii cantități de material lemnos", arată IPJ Gorj.

De asemenea, la cea de-a doua societate comercială s-a constatat că a fost expediat din depozit, fără aviz de însoțire, un volum de 10 mc material lemnos, fiind aplicată o sancțiune contravențională și confiscarea valorică a materialului lemnos. (M.M.)

Vizualizări: 825

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: