Salariată hărțuită, instituții incapabile

Instituțiile statului sunt incapabile să apere drepturile unei salariate hărțuite și umilite zilnic de șef. Este vorba de o funcționară a Primăriei Albeni, despre care presa locală și centrală a scris de multe ori în ultimul an.

Viorica Băltărețu este consilier superior la Primăria Albeni și spune că este umilită zilnic de primarul Ionuț Stan. De o vreme este trimisă să facă încasări în zone izolate ale comunei, la case nelocuite. Trei ore a mers prin ploaie salariata, pe jos, neavând voie să se deplaseze cu mașina.

Primarul Stan i-a făcut tot felul de neajunsuri, i-a mutat biroul pe hol, i-a vorbit urât și așa mai departe. Salariata s-a plâns la absolut toate instituțiile care ar fi putut să stopeze abuzurile, dar în zadar.

Marți, primarul a amenințat-o în scris că nu își va mai lua salariul. I-a cerut să comunice în scris până la sfârșitul programului ce atribuții de serviciu ar putea să îndeplinească, deoarece pe cele din fișa postului și pe cele delegate nu le duce la îndeplinire. “Totodată vă aduc la cunoștință că, în cazul în care nu veți realiza încasări pe teren, de la contribuabili, mă văd nevoit ca începând din această lună să nu vă mai acord salariul, pentru că nu consider necesar să fiți plătită din fonduri publice fără să faceți nimic”, se arată în notificarea semnată de primarul Stan. Oare care e baza legală care îi permite unui primar să nu achite salariul unui angajat al primăriei?

Galerie foto


Vizualizări: 3,810

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: