„Comisarul 3D”, fiu de prefect, la şefia Poliţiei Gorj

Poliția Gorj are începând de luni un nou șef interimar în fruntea sa, al treilea după plecarea ultimului comandant pe care instituția l-a avut prin concurs, acesta fiind Viorel Caragea.

După Costinel Marius Dascălu și Cristian Muscălescu, ambii ieșiți la pensie după ce s-au perindat prin fruntea IPJ Gorj, acum a venit rândul unui ofițer de la Mehedinți să preia frâiele instituției.

Comisarul „3D” - Decebal Dumitru Drăghiea - a fost din luna iulie adjunct al IPJ Mehedinți, funcție prin care trecuse anterior și Ion Frățilescu, unul din actualii adjuncți cu care comandantul va colabora la Gorj. Noul inspector șef este fiul prefectului din județul vecin, Nicolae Drăghiea. Prefectul mai are o fiică, Irina, care, în urmă cu câțiva ani, a fost promovată peste noapte directoare la un liceu din Drobeta Turnu Severin. Tânăra a stat în funcție doar o zi pentru că a doua zi a fost nevoită să demisioneze, după ce s-a aflat că fusese concurentă la emisiunea „Burlacul”, dascălii pe care urma să îi conducă neagreând prezența sa în postul de conducere.

,,A fost promovat pe bază de competență!”

Comisarul șef de poliție Decebal Drăghiea, fiul prefectului de Mehedinți Nicolae Drăghiea, a fost numit în luna mai a acestui an, prin împuternicire, adjunct șef al Inspectoratului Județean de Poliție Mehedinți. ,,A fost promovat pe bază de competență profesională, nu pentru că este copilul prefectului. Și ca el au mai fost promovați mulți tineri competenți”, declara, la acea vreme, agentul șef Janin Bucă, lider de sindicat în cadrul IPJ Mehedinți.

Drăghiea a ocupat mai multe posturi la Poliția Municipală Severin, unde a ajuns șef al Biroului de Investigații Criminale. Mai apoi, ofițerul de poliție Decebal Drăghiea a ajuns șeful Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Mehedinți. De aici, a fost avansat și a devenit numărul doi în IPJ Mehedinți. De luni, este șeful Poliției gorjene pentru o perioadă de șase luni.

Avere

Declarația de avere a sa arată că noul comandant de la Gorj are la Drobeta Turnu Severin trei terenuri care, totalizate, nu depășesc 900 mp, precum și un apartament și o casă de 158 mp, toate fiind achiziționate prin vânzare cumpărare sau construcție până în anul 2010.

În garaj noul comandant „3D” are o Dacia din 1996 și un BMW fabricat în 2009. La capitolul conturi bancare, acesta a deschis în 2015, 2016 și 2017 fix 3 depozite în care are, în total, în jurul a 50.000 de lei. Acestora li se mai adaugă un cont din 2009, în care se află o economie de peste 37.000 de lei. Ultimul venit declarat de Drăghiea este de 67.833 de lei, în timp ce soția, cadru didactic, la Inspectoratul Școlar Mehedinți, a avut venituri de 16.000 de lei, anul trecut aceasta intrând în concediu maternal.

Vizualizări: 10,946

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: