Companie din România, împiedicată să facă rețea paralelă de distribuție a energiei

Grupul telecom RCS&RDS a pierdut în primă instanţă procesul prin care a cerut să îşi facă o reţea paralelă de distribuţie a energiei electrice, a decis Curtea de Apel. 

Două companii controlate de RCS&RDS, Delalina SRL şi Foto Distribuţie SRL, au dat anul trecut în judecată Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Guvernul, Ministerul Energiei şi Ministerul Economiei, precum şi trei filiale de distribuţie ale Enel (E-Distribuţie Banat, E-Distribuţie Muntenia şi E-Distribuţie Dobrogea), dar şi Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Transilvania Nord, din cauză că nu le-au fost acordate licenţele de distribuţie energie.

"Respinge ca neîntemeiate excepţiile tardivităţii şi inadmisibilităţii. Respinge excepţia de nelegalitate a licenţelor operatorilor concesionari ca inadmisibilă. Respinge acţiunea ca neîntemeiată. Admite cererea de intervenţie accesorie în favoarea pârâţilor. Obligă reclamantele la plata către pârâta E. Distribuţie Transilvania Nord a sumei de 35.000 lei, cheltuieli de judecată", arată decizia publicată pe postalul instanţelor de judecată.
RCS&RDS poate face recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

Vizualizări: 2,688

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: