Compartimente şi secţii noi, la Spitalul Judeţean

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu se reorganizează. Vor apărea compartimente şi secţii noi. În plus, nu vor mai fi două secţii de Chirurgie, ci una, de Chirurgie Generală. „Nici în marile centre universitare nu sunt două secţii de Chirurgie”, a explicat managerul Gigel Capotă. În schimb, apare o secţie de Politraumatologie.

Noi compartimente şi secţii vor fi înfiinţate la cel mai mare spital din Gorj, intenţia conducerii unităţii spitaliceşti fiind aceea de a diversifica gama serviciilor oferite pacienţilor. În noua structură organizatorică va funcţiona un Compartiment de Alergologie, un compartiment de cronici pe Secţia de Cardiologie, un altul de cardiologie şi hematologie pe Secţia Medicină Internă II. De asemenea, va lua naştere o secţie de Nefrologie şi Hemodializă, cu 25 de paturi. O să fie creată şi o secţie de Politraumatologie, în care va fi un Compartiment de Chirurgie Plastică şi Arşi, Compartiment de Chirurgie Toracică şi Ortopedie Infantilă.

Pentru Compartimentul de Chirurgie Plastică şi Arşi a fost deja adus un medic din Craiova. Secţia de Politraumatologie va lua locul uneia dintre cele două secţii de Chirurgie. Managerul Gigel Capotă spune că se doreşte diversificarea serviciilor. „Nu mai avem două secţii de Chirurgie, rămâne o secţie de Chirurgie Generală. Nici în marile centre universitare nu sunt două secţii de Chirurgie. Este suficientă una şi, în locul secţiei Chirurgie, una dintre ele, voi înfiinţa această secţie de Politraumatologie. Lunar sunt cam o sută de accidente, dintre care zece grave. Ori această echipă complexă va fi chemată de medicul de gardă, preia accidentatul şi nu mai e necesar transferul în altă secţie. Pacientul este tratat de o echipă multidisciplinară special antrenată să poată interveni în timp util şi cu maxim de eficienţă”, a declarat Gigel Capotă, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.

Din echipa acestei noi secţii vor face parte un medic chirurg-şef, un medic primar chirurg, un medic neurochirurg, un medic de chirurgie vasculară, un medic de chirurgie toracică şi un medic ortoped.

Compartiment de Radiologie

La Secţia Psihiatrie o să fie înfiinţat un Compartiment de cronici, iar un Compartiment de Îngrijiri Paleative va lua naştere la Secţia Oncologie. „Pentru a nu mai fi disensiuni între Radiologie şi Urgenţe, având în vedere că a fost semnat, de către domnul preşedinte al Consiliului Judeţean, contractul de finanţare privind extinderea pe fonduri europene a Secţiei UPU, şi am fost prinşi ca urgenţă pentru achiziţionarea unui computer tomograf nou pe care îl vom amplasa acolo, am înfiinţat un Compartiment de Radiologie şi Imagistică Medicală în Secţia UPU”, a mai spus Gigel Capotă.

În Cadrul Secţiei Boli Infecţioase va fi un Centru Judeţean Antirabic. Şi în structura TESA vor fi făcute modificări. A fost înfiinţat un Compartiment de Accesare Fonduri, de Control Intern şi de urmărire şi analiză a contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate Gorj.

ANGAJĂRI

Pentru funcţionarea compartimentelor şi secţiilor noi, în ceea mai mare parte, vor fi făcute redistribuiri de personal, dar şi angajări. Reorganizarea TESA nu implică noi angajări, spune conducerea spitalului.

Vizualizări: 11,002

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: