„Nurse call” la spital. Apeşi pe buton şi vine asistenta!

Pacienţii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu vor beneficia în curând de un sistem modern de avertizare a cadrelor medicale în cazul unei urgenţe. La fiecare pat a fost montat un astfel de sistem, iar bolnavii nu trebuie să mai aştepte vreme îndelungată pentru a primi îngrijiri. Prin apăsarea unui buton, un cadru medical se va prezenta în salonul respectiv, ştiind deja care este pacientul care are nevoie de ajutor. Sistemul va fi disponibil până la sfârşitul lunii octombrie.

Sistemul „nurse call” este o investiţie finanţată de Consiliului Judeţean Gorj, valoarea acestuia fiind de aproximativ 450.000 de lei. Este vorba despre un buton amplasat lângă patul pacientului şi este destinat urgenţelor. În cazul în care bolnavul se simte rău, nu trebuie decât să apese butonul, iar semnalul este transmis în camera de gardă a asistentelor care răspund la solicitare.

În mare parte din secţiile Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu a fost implementat acest sistem. În fiecare salon, în dreptul fiecărui pat va exista câte un dispozitiv de acest gen. Prin sistemul de avertizare se doreşte scurtarea timpilor de intervenţie, precum şi un act medical mult mai eficient decât până acum. Înainte de a fi pus în funcţiune, bolnavilor li se va face un instructaj în legătură cu folosirea butonului.

„Sistemul de avertizare a fost montat deja la spitalul de la Pasarelă, în mare parte la spitalul de pe Tudor, dar şi la spitalul 700 se lucrează. Până la sfârşitul acestei luni va fi pus în funcţiune. Se va face instruirea fiecărui cadru medical, despre modul de utilizare. Sistemul funcţionează pe bază de cartele SIM. Dacă pacientului nu i se răspunde după un anumit timp, imediat se trimit două SMS-uri concomitente, la numărul de pe fiecare secţie şi la medicul şef”, a declarat Gigel Capotă, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.

Unii pacienţi văd cu ochi buni implementarea unui astfel de sistem. „E mai bine dacă există această posibilitate ca în caz de urgenţă să apăsăm pe buton şi apare imediat cadrul medical care răspunde de noi”, a spus un bolnav din comuna Bolboşi.

Alţi pacienţi cred că unii bolnavi nu vor putea să apese butonul respectiv, care este amplasat deasupra fiecărui pat. „Trebuie să sune ca trenul ca să vină. Sunt persoane bolnave care nu ajung să apese butonul. Nu se pot ridica sau nu pot să se întoarcă într-o parte ca să întindă mână. Ei ce fac? Poate numai dacă sunt cu însoţitori, altfel nu văd cum”, a spus o altă bolnavă.

Vizualizări: 2,265

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: