Complicele, condamnat mai mult decât evazionistul!

Sentință a magistraților gorjeni într-un dosar în care doi bărbați au fost trimiși în judecată și acuzați de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală. După circa 13 luni de procese, inculpatul principal din dosar, Constantin Chirilă, a primit două condamnări, de 6 luni și, respectiv, 5 luni, ambele fiind contopite în cea mai mare dintre ele. Bărbatul nu va merge însă la pușcărie pentru că executarea a fost suspendată și înlocuită cu un termen de încercare de 2 ani și 6 luni, timp în care acesta trebuie să fie la dispoziția autorităților judiciare.

Cel considerat complice în dosar, Gheorghe Fâciu, are însă probleme mai mari în cazier dacă sentința de acum rămâne definitivă. El a mai fost în trecut în spatele gratiilor, iar acum a primit o pedeapsă mai mare decât cea a lui Chirilă, judecătorii contopind toate sentințele dispuse împotriva acestuia într-una singură, urmând ca inculpatul să execute 5 ani închisoare.

Tribunalul Gorj a admis și solicitarea ANAF ca inculpații să achite prejudiciul, în acest sens fiind menținut și sechestrul instituit de anchetatori pe imobile ale celor doi. „Obligă inculpaţii Chirilă Constantin şi Fîciu Gheorghe în solidar la plata către A.N.A.F. Bucureşti – D.G.R.F.P. Craiova – D.G.F.P. Gorj a sumei de 146.530 lei reprezentând despăgubiri civile cu penalităţile şi dobânzile aferente până la achitarea integrală a debitului. Obligă inculpatul Chirilă Constantin la plata către A.N.A.F. Bucureşti – D.G.R.F.P. Craiova – D.G.F.P. Gorj a sumei de 38.956 lei reprezentând despăgubiri civile cu penalităţile şi dobânzile aferente până la achitarea integrală a debitului”, se arată în hotărârea judecătorească prin care instanța a dispus și anularea a zeci de acte contabile emise fictiv de diverse firme în mecanismul creat de cei doi pentru a eluda plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat.

Vizualizări: 1,753

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: