Împușcături în centrul Târgu Jiului

Jandarmii gorjeni au prezentat, joi, 30 martie, o serie de exerciții demonstrative, în Piața Prefecturii din Târgu Jiu, dar și în amfiteatrul din centrul orașului. Au avut loc prezentări și demonstrații ale câinilor dresați din cadrul unității, exerciții de luptă și de prindere a infractorilor. Cei prezenți la toate aceste acțiuni au aplaudat, dar au trecut și prin momente de panică, dat fiind faptul că s-au tras focuri de armă și au fost aruncate grenade fumigene.

Manifestările au fost organizate la împlinirea a 167 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române. Câinii jandarmilor au fost urmăriți cu mare atenție de cei mai mici dintre spectatori care nu au contenit în a-i aplauda. Vedetă a fost și în acest an cățelușa Paca, care a fost mângâiată de aproape toți micuții prezenți în zona amfiteatrului. Câinii au luat parte și la diverse acțiuni de prindere a unor infractori. În cadrul unei demonstrații de dresaj au prins un individ care încerca să fure poșta unei doamne, iar în alt caz au identificat o cutie, din multe altele, în care se afla explozibil. În cadrul acestor demonstrații ale jandarmilor au fost aruncate grenade și petarde și au fost folosite arme de foc. „Nu mi-a fost frică deloc. Cățeii mi-au plăcut. Mai ales atunci când au sărit și au mușcat hoții. Vreau să mă fac mascat”, a spus un copil. „Mi-a fost un pic de frică, m-a luat și cu amețeală. Când s-au lovit cei doi, chiar am crezut că se lovesc. A fost foarte frumos”, spus un al copil.

Selfie-uri cu armele jandarmilor

Și exercițiile demonstrative de kata au fost aplaudate de spectatori. Cei prezenți au putut astfel să vadă procedee de autoapărare și luptă corp la corp, la acțiuni participând luptători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Gorj și de la Gruparea de Jandarmi Mobilă ,,Frații Buzești” Craiova. Cei prezenți în centrul Târgu Jiului au putut să cunoască tehnicile și armele din dotările jandarmilor, dar și alte echipamente. Cei mai interesați s-au arătat tot tinerii care nu au ratat ocazia să țină în mână armele, să-și pună căștile de jandami în cap sau să poarte vestele antiglonț. La eveniment au luat parte și câțiva micuți îmbrăcați în haine specifice Jandarmeriei, care nu au fost scăpați din ochi de Eugen Țambrea, șeful jandarmilor gorjeni. „Sunt cei mai mici jandarmi, copii ai cadrelor militare din Inspectoratul Județean de Jandarmi. Sperăm să fie viitorii jandarmi și jandarmerițe”, a spus colonelul Țambrea.

Galerie foto






Vizualizări: 898

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: