Computer tomograf, la spitalul din Novaci. Când va fi pus în funcțiune!

Dotare importantă la spitalul din Novaci. A fost achiziționat un computer tomograf. Acesta va fi pus în funcțiune în cel mult două luni, promite conducerea unității medicale. În această perioadă, se fac demersuri pentru obținerea ultimelor autorizații.

 

“Am pus în funcțiune CT-ul. Mai durează două luni efectiv să se înceapă lucrul pe el. Trebuie luate niște autorizări speciale de la Radiații și Agenția Națională a Medicamentului, după care se depune dosarul la CNCAN și vom avea în cel mult două luni autorizația de funcționare. Noi am pregătit sala unde am pus CT-ul înainte să vină aparatul, dar după ce a fost pus, mai trebuie luate aceste autorizații care durează între două și trei luni”, a explicat managerul spitalului din Novaci, Emil Grigore, într-o emisiune la Accent TV.

 

Echipamentul performant va fi de mare ajutor atât medicilor, cât și bolnavilor. Medicii vor putea pune mai rapid un diagnostic precis, iar pacienții nu vor mai fi transferați la zeci de kilometri distanță pentru o astfel de investigație.

 

„De obicei, eram obligați să ducem bolnavii la Târgu-Cărbunești, Horezu, Târgu Jiu, cum găseam loc și cum puteam să-i programăm. Doamne ferește, în caz de accident, este esențial să știm ce trebuie să facem”, a mai spus Emil Grigore.

 

Vizualizări: 438

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: