Mircea Lucescu a fost operat la Kiev și va rămâne cinci zile în spital

Antrenorul Mircea Lucescu a fost supus luni unei intervenții chirurgicale de coxartroză la șoldul stâng. Operația a fost făcută la Kiev iar Lucescu va rămâne timp de 5 zile în spital după care va începe un program de durată pentru recuperare.

Încă de sâmbătă, 22 aprilie, imediat după Dinamo Kiev - Shakhtar 1-1, Mircea Lucescu a anunțat la conferința de presă că se va opera. Durerile provocate de coxartroză (degradarea lentă, progresia ireversibilă a cartilajului articular de la nivelul șoldului) deveniseră insuportabile.  „Voi face la Kiev intervenția chirurgicală, pentru că am încredere în doctorii ucraineni. Aș fi putut merge în alte țări, dar am hotărât să mă operez aici. Este important pentru echipă, e important pentru club”, a declarat antrenorul în vârstă de 77 de ani.

A doua zi a fost internat în spital, dar operația nu a putut fi făcută imediat. Știind că a avut în trecut probleme cardiace, suferind două preinfarcturi (unul în 1992, când era la Brescia, altul în 2009, la Șahtior), medicii au cerut un control cardiologic detaliat.

Rezultatele acestui examen amănunțit au fost bune. Totuși, s-a considerat că ar fi ideal ca stentul coronarian să fie schimbat, ceea ce s-a și întâmplat. Doar că, după o asemenea procedură, pacientul avea nevoie de câteva zile de pauză înaintea intervenției chirurgicale.

Operația a avut loc luni, la Centrul Național de Ortopedie și Traumatologie de la Kiev. O intervenție de coxartroză la șoldul stâng care a durat 40 de minute, fiind efectuată de profesorul Oleksandr Kosiakov, a informat gsp.ro

„La scurt timp după ieșirea din operație, Mircea Lucescu a vorbit cu directorul Gazetei, Ovidiu Ioanițoaia, care a discutat și cu profesorul Kosiakov. Reputatul chirurg ortoped ucrainean s-a declarat foarte mulțumit de rezultatele operației. Tehnicianul va mai sta 4-5 zile în spital, apoi va începe un program de durată pentru recuperare”, scrie sursa citată.

Temporar, antrenorul român a fost înlocuit la Dinamo Kiev: „Responsabilitatea va fi preluată de Oleksandr Shovkovskyi pentru viitoarele meciuri, îl voi ajuta cât pot de mult și sper ca echipa să continue să joace bine și să aibă rezultate bune".

Prima partidă a lui Dinamo Kiev cu Oleksandr Shovkovskyi pe bancă, antrenor principal, s-a disputat vineri, 28 aprilie când cei de la Kiev au învins, 3-1 cu Metalist Harkov, la Ujgorod.

Vizualizări: 1,008

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: