Localitatea din Gorj care va avea trei dispensare umane

Localitatea Scoarța va avea în viitor trei astfel de spații, unde sătenii vor putea merge la consultații. Autoritățile au planuri să dezvolte și servicii de recuperare medicală în dispensarul din centrul comunei. 

Dispensarul uman din centrul comunei Scoarța va intra în reabilitare prin PNRR în perioada următoare.

"Noi am tot încercat să ținem în viață acest dispensar cu mici reparații. Avem aici un singur medic de familie care-și desfășoară activitatea la parter. După ce clădirea va fi modernizată avem promisiuni de la mai mulți medici de familie că vor veni să lucreze aici și chiar au în plan să facă și un centru de recuperare medicale. Investiția de aici ajunge la 1.600.000 de lei", a declarat Ion Stamatoiu, primarul din Scoarța.

Un dispensar nou va fi construit și în satul Budieni în locul fostei primării care va fi demolat. "Dispensarul uman de aici va fi construit cu bani de la Compania Națională de Investiții. Este o construcție nouă care se va face în locul fostei primării. Aici a mai funcționat când un dispensar, dar pentru că clădirea s-a deteriorat foarte mult, medicii au renunțat la a-și mai desfășura aici activitatea. Aici e necesar un dispensar pentru că e un sat mare, care cândva a fost comună", a mai spus Ion Stamatoiu.

Primarul din Scoarța anunță că și în satul Bobu va mai funcționa un astfel de dispensar. "Și în satul Bobu a fost cândva primărie. Am reabilitat-o și acum învață copiii de la școala care este în renovare, dar apoi clădirea va fi transformată în dispensar uman. Și aici au fost cabinete medicale, dar pentru că locația era în paragină nu se mai puteau face consultații. Medicul a tot încercat, dar la un moment dat a renunțat".

Vizualizări: 1,451

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: