Comunele gorjene fără niciun caz de Covid

În total, 17 localități din județul Gorj nu au raportat, în ultimele două săptămâni, niciun caz de coronavirus. Printre acestea, Drăguțești, Arcani, Bălănești, Schela, Polovragi, Samarinești ori Țicleni.

În multe dintre acestea, nu au fost deloc îmbolnăviri în ultimele luni de pandemie. Comuna Bălănești este un exemplu. Nu au fost deloc cazuri de Covid 19, spre liniștea localnicilor. Mulți sunt bătrâni și mai au și alte afecțiuni așa că nu s-au culcat pe urechea că nu s-ar putea îmbolnăvi și se protejează. „Nu am auzit să fie cazuri de îmbolnăviri. Noi ne-am obișnuit să stăm la distanță unul de altul, la magazin ori la farmacie ne ducem cu mască să nu ne îmbolnăvim. Stăm mai mult în grădină, și-așa avem treburi multe în perioada aceasta”, a spus o femeie din Bălănești.

„Nu mai mergem la oraș atât de des. Îi rugăm pe copii să ne aducă ce ne trebuie. Și ei vin mai rar pe la noi tot ca să ne protejeze, că ei mai stau în aglomerație. Noi suntem și bătrâni, mai avem și alte boli și ne e frică. Stăm cu mască și că ne e frică de virus, dar ne e frică și de amenzi, că ne-a spus domnul polițist că ne dă amendă dacă nu purtăm mască și stăm grămadă la poartă”, a spus o altă localnică.

Evenimente cu mulți petrecăreți nu au mai avut loc în comună. Nici măcar zilele localității nu au mai fost organizate din cauza pandemiei. „Până la ora actuală, nu am avut niciun caz în localitate. Suntem norocoși din acest punct de vedere și sperăm să nu avem îmbolnăviri nici pe viitor. Măcar să nu fie multe și să nu fie nevoie de restricții. Noi am înștiințat toți furnizorii și comercianții de pe raza localității să ia măsuri de prevenire. Și la noi, în instituție, distanțarea fizică, masca, spălatul pe mâini sunt obligatorii. Trebuie să conștientizăm cu toții că este important să facem asta și să ne protejăm singuri și să stopăm această epidemie”, a spus primarul din Bălănești, Ovidiu Pungan.

În alte peste 30 de localități din județul Gorj, în ultimele 14 zile, au fost raportate unul sau două cazuri de Covid 19. În continuare, cele mai multe îmbolnăviri au fost raportate în Târgu Jiu: 90 în două săptămâni. 11 cazuri au fost în Motru, iar 9 în Tismana.

La nivelul întregului județ, statisticile nu sunt deloc liniștitoare. Ultima raportare făcută publică de inspectorii de sănătate publică arată că 2.271 de persoane au fost confirmate până acum cu noul virus, iar 107 dintre acestea au murit.

Vizualizări: 11,033

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: