Cum îndepărtezi uşor banda adezivă și lipiciul de pe suprafeţe

Oricine s-a confruntat cu problema îndepărtării dificile a benzii adezive sau a lipiciului de pe suprafeţe precum parchet, gresie sau sticlă. După orice lucrare de reparații, și nu numai, pe diferite suprafețe rămân benzi adezive sau autocolante.

De cele mai multe ori banda adezivă reprezintă o adevărată bătaie de cap, deoarece nu se poate elimina complet cu orice soluție de curăţare am încerca. Mulți sugerează folosirea acetonei, însă, dacă suprafața este „delicată” sau dacă are vopsea sau desene pe ea, folosirea acestei metode poate provoca și mai mari bătăi de cap. Cu toate acestea, există o modalitate de a scăpa de lipiciul adeziv și de reziduurile sale cu produse simple din gospodărie. Aveţi nevoie de ulei vegetal de floarea-soarelui şi un burete de veselă.

Dacă problema a fost banda dublu adezivă de pe linoleum trebuie să ungeți urma de bandă adezivă cu ulei vegetal și lăsați-o să se pătrundă timp de aproximativ 10-20 de minute.

Ulterior, luați un burete și folosiți partea mai aspră, abrazivă, dacă suprafața cu pricina vă permite, și îndepărtați destul de ușor banda adezivă sau reziduurile acesteia de pe ea. Dacă suprafața este foarte delicată, folosiți partea moale a buretelui.

Suprafața va fi complet curățată de bandă și de reziduurile acesteia fără să fie deteriorată în vreun fel. În acest mod este destul de ușor de îndepărtat și lipiciul, autocolantele de toate tipurile și adezivul ermetic.

Vizualizări: 2,358

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: