Comunicatul CEO după vizita vicepremierului Borc

In data de 16 august 2016, vicepremierul Costin Borc a fost prezent la sediul CE Oltenia, unde au fost purtate discutii tehnice cu conducerea companiei, dar si cu partenerii sociali mandatati de federatiile sindicatelor reprezentative pentru negocierea Contractului Colectiv de Munca.

Conducerea companiei a precizat ca, desi situatia pe care o traverseaza CE Oltenia nu este deloc usoara, au fost respectate toate termenele de  acordare a drepturilor salariale; pana la sfarsitul lunii septembrie vor fi achitate toate obligatiile catre furnizori; graficul de esalonare a platilor catre bugetul de stat stabilit cu ANAF va fi, de asemenea, respectat. CE Oltenia este o companie care nu traieste din subventii sau din bani publici si nu a cerut niciodata ceea ce nu i se cuvine referitor la serviciile prestate pentru mentinerea sigurantei sistemului energetic.

Reprezentantii sindicatelor au solicitat sprijinul autoritatilor pentru solutionarea problemelor legislative care implica presiuni majore asupra cheltuielilor companiei, inclusiv a celor legate de exproprieri pentru deblocarea fronturilor de lucru in cariere. De asemenea, a fost adusa in discutie importanta unei conduceri stabile pentru companie si necesitatea descentralizarii unor competente decizionale,

Vicepremierul Costin Borc a subliniat faptul ca solutiile pe termen scurt nu sunt oportune in conditiile in care interesul ambelor parti (administratie, sindicate) este ca societatea sa fie profitabila pe termen lung. Chiar daca sunt necesare si solutii mai dure, acestea trebuie sa fie independente de alegeri si de factorul politic. Solutile de business sunt aceleasi indiferent de vointa politicului. Deciziile trebuie luate cu buna credinta si nu din considerente politice. Sindicatele trebuie sa constituie echilibrul intre partile bune si cele mai putin bune pe care le are o societate si, pentru ca oamenii nu sunt cifre, CE Oltenia are si o responsabilitate sociala pe care trebuie sa o respecte.

sursa: CE Oltenia

Galerie foto



Vizualizări: 4,896

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: