Comunicatul Inspecției Muncii după verificarea de la CEO

Inspecția Muncii a remis un comunicat de presă după ce inspectorii au ajuns astăzi la Cariera Jilț. Inspecția Muncii și Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj au deschis dosar de cercetare a evenimentului în vederea stabilirii împrejurărilor și cauzelor care au condus la producerea evenimentului.

Doi inspectori de muncă din cadrul Serviciului Control Securitate și Sănătate în Muncă au ajuns joi în Gorj, în vederea efectuării unei cercetări. Aceștia au încheiat o notă de constatare și au ridicat fișele de instruire individuală ale celor trei victime decedate. Astăzi, 18.01.2023, inspectorii de muncă din cadrul ITM Gorj au întocmit un proces-verbal de sistare a echipamentului de muncă implicat în evenimentul de muncă petrecut în data de 17.01.2023, respectiv a autoutilitarei cu numărul de înregistrare GJ-38-SCS, în vederea efectuării unei expertize tehnice de către un expert tehnic autorizat, se arată în comunicatul de presă.
Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat, a transmis că s-a decis constituirea unei comisii de cercetare mixte, din care fac parte inspectori de muncă specializați din cadrul Inspecției Muncii și ITM Gorj, pentru stabilirea împrejurărilor și cauzelor care au condus la producerea evenimentului, precum și stabilirea reglementărilor legale încălcate, a răspunderilor și a măsurilor ce se impun a fi luate pe viitor.

Totodată, a fost publicată o statistică a accidnetlor din ultimii doi ani. ”Astfel, în perioada 2020-2022, la Societatea Complexul Energetic Oltenia, S.A au fost înregistrate următoarele accidente de muncă: în anul 2020 s-au înregistrat 2 accidente de muncă mortale și 13 accidente de muncă cu incapacitate temporară de muncă; în anul 2021 s-au înregistrat 2 accidente de muncă mortale, din care unul la Chișcani, județul Brăila, și 21 accidente de muncă cu incapacitate temporară de muncă iar în anul 2022 nu s-a înregistrat niciun accident de muncă mortal, însă au fost înregistrate 14 accidente de muncă cu incapacitate temporară de muncă”.

Vizualizări: 4,679

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: