Fost membru din Directoratul CEO, la cârma unei companii de energie eoliană

OX2, companie suedeză care dezvoltă energie regenerabilă, anunță numirea Lăcrămioarei Diaconu-Pințea, fostul director de strategie și dezvoltare al CEO, în funcția de Country Manager OX2 România, potrivit unui comunicat de presă.

„OX2 a numit-o pe Lăcrămioara Diaconu-Pințea în funcția de Country Manager, cu misiunea de a continua extinderea portofoliului în domeniul tehnologiilor – eoliană, solară, stocare de energie și hidrogen. Lăcrămioara Diaconu-Pințea are o experiență vastă în sectorul energetic din România, dobândită în cadrul unor proiecte de anvergură, de transformare și creștere a afacerii, și a deținut mai multe funcții executive în acest domeniu. Din poziția de membru al Directoratului, deținută în ultimii trei ani, a condus procesul de transformare a Complexului Energetic Oltenia – unul dintre cei mai mari jucători din domeniul energiei din România”, arată comunicatul.

OX2 a intrat pe piaţa din România în 2021, prin achiziţionarea unui proiect eolian onshore de 300 MW.

De atunci, compania a pus bazele unei echipe locale care se ocupă de dezvoltare, construcţie şi tranzacţionare şi a crescut portofoliul la 500 MW în proiecte eoliene onshore.

Pințea-Diaconu a renunțat la mandatul de la CE Oltenia la finalul anului trecut.

Vizualizări: 4,000

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: